Kada radite nešto iz ljubavi i to radite vrlo dobro onda morate biti nagrađeni, tako Eiichiro Oda zarađuje lude cifre novca crtanjem jedne od najpopularnijih mangi svih vremena “One Piece”. Oda ima veoma visoku reputaciju u Japanu ali i širom svijeta za stvaranje priče koja je počela 1997 i još traje. Izgleda da Oda ne želi ili nema namjeru da se odvoji od svoga najboljeg prijatelja Monkey D. Luffy-a.

Chapter_1.png

Sa preko 900 poglavlja mange, Oda još nije ni blizu kraja, kako on kaže tek je na nekih 65% priče tako da novca će još biti pa čak i kada završi manga, Oda će i dalje zarađivati od autorskih prava.

igx63xk6bwq35dedmxiw3kswqieqnmox_00.jpg
Studio Eiichiro Ode na početku stvaranja One Piece-a

A sada ono najzanimljivije što se tiče najplaćenijeg mangage svih vremena a to je njegova godišnja zarada, naime Eiichiro Oda prema izvještaju Kotakua zaradi približno 3.1 bilion yena, što u dolarima iznosi oko $26 miliona. Poređenja radi J.K. Rowling  autor Harry Potter-a, Stephen Kings, EL James i John Green zarade nešto manje od $20 miliona godišnje.

Mi ipak želimo Odi puno zdravlja i sreće u životu i da nastavi tamo gdje je počeo davne 1997 a to je da dovede Luffy-a na mjesto “Kralja Pirata”.

 

Advertisements