1.DIO , 2.DIO.

0543-005

Na drugoj strani Yhwach pred Sternritter predstavlja novog člana Uryu kojeg također proglašava svojim nasljednikom. Iznenađeni ovom vijesti nastaje pomutnja među članovima Buzz-B pokušaje da prigovori na ovo ali Haschwalth ga zaustavlja govoreći da njihova mišljenja nisu bitna i da Yhwach-ove odluke su krajne. Poslije sastanka Bazz-B upituje Haschwalth-a zašto se ne buni jer je on trebao naslijediti Yhwach-a ali Haschwalth samo ponavlja da odluke Yhwacha se moraju poštovati bez obzira na sve.

0544-010
Bambietta grupa

Haschwalth pri dolasku kući priča sa slugom koji ga upituje isto da li stvarno uredu ova odluka ? Haschwalth odgovara da vjeruje da Yhwach namjerno ovo uradio da napravi pomutnju u njihovim redovima i kako je to sve dio većeg plana gdje Uryu će služiti Yhwachu pa čak i ako razazna za njegove planove. Kada Uryu upituje Yhwacha zašto je odabrao njega Yhwach otkriva da ga je izabrao jer je on jedini preživio Auswählen. U Hueco Mudnu Urahara počinje sa analizom Quilge’s Medaljona da bi pomogao Shinigami-ima da vrate svoj Bankai.

U palači Kralja Duša Renji i Rukia nastvaljaju svoj trening a u međuvremenu otkrivaju da i Byakuya se oporavio .  Ichibē se pojavljuje ispred njih spreman da nastavi njihov trening. Nazad u Soul Society Shinji daje zadatak za Hiyori da popravi smjetnje koje nastaju u ljudskom svijetu. U ljudskom svijetu Shinsui se pojavljuje ispred Ichigovi prijatelja (Arisawa,Keigo i Kojima)  i prenosi im vijest da postoji velika mogućnost da se Ichigo neće moći vratiti u ljudski svijet.

 

Kao razlog navodi trening koji Ichigo obavlja i da kada završi bi mogao biti prejak i nestabilan za ljudski svijet i da bi mogao prouzokovati smjetnju u ravnoteži ako bi kročio u ljudski svijet. Ali za uzvrat daje im duševne karte koje im omogućavaju ulazak u Soul Society po volji , da ako bi se dogodilo da Ichigo ne mogne se vratiti da su slobodni doći u posjetu u Soul Society(ako ostane šta od njega).

0545-015
Hiyori se sprema za odlazak u ljudski svijet

Orihime nastavlja pomagati u Hoeco Mundo sa Chadom i ostalima i pri jednoj pauzi spoznaje kako sve mirno izgleda pri čemu poželi da se ovo nikad ne završi da se konstatno pomažu i da rat ne dođe.

Ubrzo nakon toga Soul Society samo od jednom počinje da nestaje u sjeni  ledom prekrivenim Wandenreich gradom. Yhwach dok gleda to okriva Uryu da legenda o mrtvom Quincy kralju ima nastavak a to je da nakog 9 dana Kralj osvojio svijet.

0546-012
Soul Society nestaje u sjeni Wandenreich-a

Dok Shinigami bivaju potpuno zbunjeni i rasuti zbog dešavanja koje se dešava pred njim i Shinsui govori da ovo nije očekivao. Međutim u istraživačkom labu Mayuri se pojavljuje sa novim odijelom koje toliko jako svijetli da ne pravi ni jednu sjenu. Haschwalth se

0547-017
Mayuri sa novim odijelom

pojavljuje ispred Shinsui pri čemu objašnjava da se Quincy nisu nikad sakrivali u ljudskom svijetu već tu u sjenama Soul Society zbog čega su mogli po želji ulazit u njega. Na drugoj strani Bazz-B dok napada neke Shinigamie ispred njega se u odbranu tih Shinigamija pohavljuje Hitsugaya i Rangiku.

0547-020
Hitsugaya i Rangiku. se pojavljuju

 

 

Hitsugaya zadržava Bazz-B-a dok Rangiku odvodi na sigurnost ostale shinigamije. Hitsugaya uspjeva kreirati led ali dosta tanak koji samo privremeno zadržaje Bazz-B-a. Nakon što Rangiku završava sa spašavanjem drugih njih dvoje kombinuju svoje moći što pomaže Hitsugi da i ako tanak napravi led koje vatre od Bazz-B ne mogu otopiti nakog čega probada Bazza sa “Shinku no Kori no Yaiba”. Na drugoj strani BG9 se pojavljuje ispred  Marechiya i napada ga u svrhu da mu oda podatke gdje se nalazi Sui-Feng. Marechiya odbija pri čemu BG9 probada njegovu sestru ali marechiya i dalje odbija pri čemu BG9 odlučuje da ih eliminira. Ali u Sui Feng se pojavljuje i sa svojim savršenim Shunko, Mukyu Shunko razbija oružje od BG9 i razvaljuje ga udarcem.

 

 

Mada izgleda da ni Bazz-B ni Bg9 nisu još umrli i da borba tek počinje .

 

Kada Askin Ugleda mayuria odlučuje da se ne želi boriti protiv njega

0550-001 (1)
Askin se ne želi boriti protiv Mayuria

jer mu on izgleda kao da će razvući borbu i da će trebati mnogo da ga pobijedi. Kada Askin krene odlazit okreće se i pita mayuria “zar nećeš krenuti na mene” mayuri odgovara da ni on nije zainteresovan za borbu sa njim ako on ne želi. U prostorijava 1-vog kapetana postavljen je zid od Nanao kroz koji Haschwalth ne može proći koji je direkno namijenjen protiv Quincia.Mada pošto je ovo nova tehnika nanao nije naučila druge shinigamie da ga koriste an što Haschwalt odgovara da je šteta za druge shinigamie pri čemu se vidi ogromna eksplozija iza njih. Bazz B objašnjava da razlog kako se odbranio od Yamamoto-ih plamenova u prvo invazije je tako što je aktivirao svoje koje on stavlja na istu razinu kao Yamamotove.Hitsugaya govori Rangigu da bježi.  Bazz B koristi tehniku “vatreni prsti” pri čemu u prvom napadu sa samo jednim prstom upućuje napad dovoljan da probije led od Hitsugaye i probode ga. Hitsugaya i sam počinje da bježi ranjen ali bazz B ga sustiže i sa 2 prsta po drugi put i ovaj put dosta teže ranjava ga pri čemu Hitsugaya pada na pod.Na drugoj strani BG9 otkriva da nije čovjek u potpunosti i otkriva voje tije koje je prekriveno oružjem i napada Sui feng i teško je ranjava.

 

Mayuri biva kontaktiran od Urahare koji govori da je otkrio način kako da vrati ukradene Bankai-e. Mayuri prekida vezu sa njim ali Urahara se pojavljuje u njegovom labu. Objašnjava kako quincy nisu ukrali moći od Hollowa 0552-009ne zato što nisu htjeli već što nisu mogli. Kako ispada Quincy nemaju nikakvu biološku zaštitu protiv Hollowa i da kada bi najmanji dio Hollow duše ušao u njih da bi bio fatalan. Pri čemu Urahara kontaktira shinigamije i šalje im tablete koje trebaju dodirnuti. Te tablete će staviti dio hollow duše u njih a pošto je Bankai povezan sa Shinigamijem koji ga koristi (koristio) to će preći i u Bankai i quncy neće moći više zadržati taj bankai pri čemu će se on vratiti originalnom vlasniku.

 

Bazz B se sprema da ubije Hitsugayu ali Cang Du dolazi i govori kako oni koji su uzeli Bankai od Shinigamija trebaju da budu ti koji će ih i ubiti. Cang Du aktivira bankai koji je ukrao od hitsuyaga i njime želi da ga dovrši ( u tom trenutku shinigami primaju poruku i dobijaju pilulu) nakog što hitsuyaga dodirne pilulu bankai na Cang Du reagira i ozljeđuje ga.

 

 

Sui Feng također dobija Bankai nazad i koristi ga da pobijedi BG9.

0553-015
Bankai

Cang gubi jedan dio bankai koji se vraća Hitsuyagi. ali i pored toga on počinje da napada na hitsuyu ali napadi ne dolaze do hitsuye koji objašnjava da bankai neće napasti sam sebe. Nakon što cijeli Bankai se vraća Hitsuyi od napadom velike razmjere pobjeđuje Cang-a, mada nakon borbe pada od rana. Yhwach i Uryu saznaju da su Shinigami dobili svoje Bankai-e nazad uryu upituje Yhwacha da li je očekivao ovo pri čemu Yhwach odgovara da jest. Na borilištu Bambieta se suočaje sa Komamura koji nosi novi oklop i od Shinji-a koji je zbunjuje sa svojom moći. ali Bambieta biva spašena od Yhwacha koji aktivira Quincy: Vollständig pri čemu quincy mogu koristiti puno svoju moć koju ranije nisu mogli zbog Bankai-a koji su nosili. U to trenutku Urahara dobiva poziv od Ichiga.

 

0553-018
Poraz Cang-a

Sa novom  Ōken odjećom i svojim završenim treningom Ichigo javlja da dolazi u Soul Society ali da će mu trebati vremena pošto stub koji služi kao dizalo se ne može stano koristiti.0555-003 U međuvremenu sa svojom Eksplozijom Bambnieta ranjava Shinji-a govori da ako ne zna na kojoj je on strani onda će raznijeti sve strane sa svojim reatsuom koji eksplodira kao bomba kada nešto dotakne. Bambieta napada Momo ali Komamura dolazi u odbranu, i preživljaje napade. Komamura je sada savladao tehniku “postajanja čovjeka” koju je ga naučio njegov djed i aktivira Kokujō Tengen Myō’ō: Dangai Jōe. Bambieta ispaljuje i dalje svoje projektile ali sada nemaju utjecaja ni na bankai ni na Komamuru, razlog ovome je to što Komamuru zapravo nije više živ. On je svoje srce izvadio i ostavio a zauzvrat je dobio ljudsku formu sa povećanom snagom. Sa time komamuru sa jednim udarcem pobjeđuje Bambietu, ali saznaje da je snaga koju dobio kratkog trajanja jer već počinje gubiti je i pretvarati se u životinju, ovaj put životinju bez misli(njegova mogućnost da razmišlja nestaje). Komamurov djed govori da je ponosan na njega i da kada bude životinja bez misli čiji je pogon samo mržnja da može slobodno na njega se okrenuti i na ovaj ukleti klan. Nakon što je Bambieta poražena ostale cure se okupljaju oko nje ali izgleda ne da joj pomognu. Na drugoj strani Rukija i Renji se približavaju SS.

 

Također Haschwalth se povlači iz borbe jer biva pozvan na suđenje poraženim BG9 i Cang-u. I ako BG9 moli za milost  Haschwalth im presuđuje smrt i svojom rukom ubija.

Mask iznenada napada i izgleda pobjeđuje  Hisagi, Ikkaku i Yumichika,559Rukia_and_Renji_arrive također u daljini vidi kako Renji i Rukija stižu u grad. Mask pokušaje da ode do mjesta njihovog spuštanja ali biva zaustavljen od Kensei-a i Rose. Kensei odmah aktivira Bankai i kreće punom snagom i prebija Mask-a. Međutim ispada da treba pobijediti prvo Jemsa (vjernog fana koji je izvor snage) Mask napada lomi ruku i generalno teško ozljeđuje Kensei-a, ali Rose to iskorištava i ubija James-a. Rose aktivira sboj Bankai koji prvai iluziju preko zvuka i ozljeđuje Mask-a, ali mask onda sam sebi uništaje uši pri čemu iluzija više ne radi i laserom pravi rupu kroz Rosa u obliku zvijezde. Rose je ipak još uvijek živ i Mask kreće da ga dovrši ali tada se Renji pojavljuje i zaustavlja ga. Rukija također stiže ali Renji joj govori da odnese povrijeđene i da je on dovolljan sam.0561-017 Mask napada Renjia ali Renji sa lahkoćom izbjegaje njegove napade i uzvraća međutim James se opet pojavljuje(prerezan u pola) i ponovo počinje navijati za Maska(heroja pravde) što Masku daje dodatnu snagu koja dolazi od fanova (čak dobija i sluh nazad). Mask mnogobrojnim udarcima napada Renjia ali Renji velikom brzinom izbjegaje i siječe Jamesa u djeliće i onda Maska po pola. Ali james iz malih dijelova se obnavlja i navija za maska pri čemu se i Mask obnavlja i dobija još jaču formu i svojim najjačim napadom Star Lariat napada Renjia, međutim Renji aktivira svoj novi Bankai Souou Zabimaru

0563-013
Posljednja forma

(kako ispada Renji do sada je znao samo pola imena svog

0564-019
Pobjeda Renjia

Bankai-a jer mu mač nije odlučio reći puno ime ali Ichibe tokom treninga mu to otkriva)(također Ichibe je taj koji je izmislio sva imena za Bankai i druge stvari u SS i koji zna sva imena u SS). Pri tome Renji napada i ovaj put pobjeđuje Mask-a ne ostavljajući ni jedan trag od njega.

0564-011
Bankai

U sljedećem poglavlju saznajemo o prošlosti od Yhwach-a. Yhwach je rođen bez vida sluha ili mogučnosti da se kreće uopšte. Nije posjedovao nikakav strah ni mogučnost da plače ali i da jeste ne bi je koristio.Znao je da nema alata za preživjeti ali ipak je znao da će živjeti. Oni oko njega su ga tretirali kao svoje najveće blago, jer tko god ga je dodirnuo kakve god je probleme imao nestali bi, ako su bili bolesni, ako su bili slomljenog srca, ako su bili invalidi, svi bi bili izliječeni. Znao je kako da prebaci dio svoje energije u njih ali kada bi oni umrli svo njihovo znanje i energija bi se vratila u njega i time bi on malo po malo dobivao čula i mogućnost da se kreće. Mada oni koji su bili izliječeni od njega ne bi živjeli dugo umrli bi nakon nekoliko godina, mjeseci ili dana ali ipak su dolazili kod njega mnogi da se liječe.Kada Uryu pokušava da razgovara sa Yhwachom  Haschwalth ga zaustavlja i govori da gospodar spava i da svoje probleme može njemu reći jer dok Yhwach spava on je drugi Yhwach. Uryu govori da će jedino pričati sa Yhwachom. Haschwalth objašnjava da Yhwach kao dijete je mogao dati dio sebe drugima samo ako ga dodirnu ali da je kasnije našao i drugi način. Pri čemu zapravo stavi Slovo u dušu drugih. Uryu upituje kako to može uraditi na što Haschwalth objašnjava da je preko svoje krvi. Tko god popije i kap njegove krvi postaje sluga Yhwachu ne samo u životu nego i u smrti jer će se njihova duša vratiti Yhwachu nakon smrti, također napitak koji je Uryu popio tokom cerimonije je sadržavao dio krvi također i ako Uryu nije znao na što Uryu se iznenađuje pri čemu Haschwalth podiže glas i govori da mu se ne sviđa pogled u Uryuim očima i da pretpostavlja da je Uryu se pridružio im samo zato da bi osvetio smrt svoje majke, ali sada je prekasno jer on kao i svi quincy pripada Yhwachu. Ako Yhwach ne dobija kostantno duše i energiju vratit će se u stanje tame.

Nastaje jutro u SS pri čemu se Yhwach budi i zahvaljuje svim dušama koje su mu se vratile jer još uvijek ima sva čula. – Vraćamo se malo unazad prije dolaska Renji i Rukije u grad gdje Rukija govori Renjiu da nakon svake borbe odmori. Renji to radi i odlučiva da prespava noć nakon borbe sa Mask.  NaNaNa koji je slučajno prolazi pored mjesta gdje je Renji spavao nije mogao da vjeruje da je lik zaspao u sred rata. Pošto ga je cijelu noć pomatrao sada je spreman da ga napadne.Na drugoj strani Rukiju pronalazi As Not koji je uzeo bankai od Byakuye. As not napada Rukiju sa svojim iglama koje unose strah u osobu tako da led od rukije ne može blokirati napad. Strah ulazi u rukiju ili bar to As Not misli, ali kako ispada strah ne može ući u Rukiju jer strah radi samo na stvarima koje su žive a što  u ovom trenutku kako se ispostavlja da Rukija tehnički nije živa jer temperatura njenog tijela je ispod nule. As not govori da su to gluposti da niko ne može fukcionisati u tom stanju. Rukija govori kako je sa novim treningom može da funkcioniše u stanju smrti kontrolisajući svoj Reishi. -18° Rukija napada As nota i ozljeđuje ga ali krv ne teče zbog temperature. -50° zemlja oko nje se ledi što dovodi po potresa. -273.15° “Apsolutna nula” U ovoj formi ima samo 4 sekunde vremena ali to iskorištaje i smrzaje As Not-a. Nakon toga polahko počinje da se odleđava. Ali izgleda da je As Not još uvijek živ (ukratko se prisjeti kada je bio pri samrti i Yhwach je došao kod njega) .As not : “Strah. Ovo nije strah . Strah je da budem kažnjen od veličanstva i ne stanem u potpunosti”. As Not aktivira novu formu, Rukija napada ali ne može da dođe do njega i biva paralizovana od straha. Rukija govori da je to nemoguće jer ona nije živa ali As Not govori da njezino tijelo ima još jednu funkciju a to su nerve, nerve koje su u očima. I ako sada zatvori oči prekasno je, jer je već upamtila sliku straha.

 

u toj krizi dolazi Byakuya. Rukija odmah upozoraje Byakuyu da ga ne gleda u oči ali već biva kasno, zapravo As Not to misli. As Not hvali Bankai od Byakuye koji mu je pomogao sad da se odbrani, ali Byakuya govori da treba da bolje pogleda. Pošto je As not uzeo njegov Bankai Byakuya se vratio treniranju prvih faza mača i ovaj napad je zaustavio samo sa svojim Shikai. Byakuya pohvaljuje Rukiju čiji je Reatsu mogao osjetiti na daljinu što znači da je postala stvarno jaka. Ove riječi daju hrabrost Rukiji koja je dočekala pohvalu od svog brata.

Byakuya :”Strah ne dolazi iz ničega. I najmanja panika može prouzukovat strah ali ti nemaš čega da se bojiš”. 0568-017As not govori Byakuyi da je kraj blizu i Byakuya se slaže ali neće on biti taj koji će dovesti kraj. Byakuya: “Ako strah ne postoji u tebi onda ono što vidiš u njemu je samo njegov strah”. Rukija aktivira svoj Bankai “Hakka no Togame” (Kazna Bijele magle) pri čemu ponovo dovodi sebe a i sve oko sve u stanje apsulutne nule (kao i Ichigov bankai Rukijin bankai u potpunosti promijenji njen izgled) i time u potpunosti zamrzaje As nota koji se nakon par sekundi u potpunosti ruši u djeliće. Prilikom otapljanja rukija počinje pucati ali Byakuya stavlja svoju ruku i govori joj da ne žuri i da joj je Bankai nevjerovatan i bez milosti. Poslije toga nastavljaju dalje da pomognu ostatku SS i krenu prema dvorcu.

0569-014
As trenutak prije poraza
0569-017
Ledena magla
0570-007
Hakka no Togame
0570-008
Bliži pogled

 

~BONUS~

Pronašao sam neke obojene scene iz mange i odlučio da stavim kao bonus. Ali da ova stranica se ne bi otvarala 100 god radi broja slika stavio sam na drugi link KLIKNI OVDJE da vidite slike. Toplo preporučujem da pogledate da dobijete bolji pojam o okolini i likovima(pošto nema anime verzije)

P.S  Rukijin Bankai izgleda prelijepo. U Jump Force će biti manga verzija tako da se nadam da će i ovaj bankai biti kao ultimate move 🙂 . Definitivno najljepši Bankai u Bleach-u

~Saber

 

 

Advertisements