Još jedan u nizu fantastičnih Fate serijala.

Broj Epizoda : 13

Godina : 2018

Studio : Shaft

Izvor : Igrica

Žanr : Akcija, Fantazija, Magija

Dužina Epizoda : 24 min

Oznaka : 17+

Možete gledati na : KissAnime, NETFLIX

Važna napomena : Prvih 10 epizoda možete naći pod imenom Fate/Extra Last Encore dok zadnje 3 možete naći pod  Fate/Extra Last Encore: illustrias Tendousetsu (Fate/Extra Last Encore:Irusterias Ptolemaic Theory)

Priča :

  • Fate/Extra Last Encore radnja se odvija u digitalnom svijetu gdje se Gospodari uz pomoć sluga (heroja) bore da dobiju pristup Mjesečevoj čeliji koja će pobjedniku izpuniti bilo koju želju. Hakuno se nalazi u sredini tog rata bez sjećanja ali ipak odlučuje da se pridruži.

 

Lično Mišljenje :

  • Kao i mnogi drugi Fate serijali ni ovaj nije razočarao, što više postao mi je jedan od dražih anime-a. Iako mislim da su mogli napravit još epizoda i da 13 nije dovoljno tako je sa svakim anime-om koji mi se svidi a ima samo jednu sezonu. Anime je pravljen po psp igri “Fate/Extra” koju sam igrao i mnogo zavolio tako da kada sam čuo da izlazi anime sreća kakva se ne može opisati. Studio Shaft(monogatari serijali) je bio zadužen za animaciju i uradio fantastičan posao sa prelijepim bojama ali ipak tek dovoljno da se još uvijek može razlikovati i jasno vidjeti šta se događa. Također kao u monogatari serijalima ubacili su svoj dodir sa naginjanjem glava i brzim prebacivanjem scene i uopšteno efektom kao da se sve jako brzo odvija pri čemu se od vas zahtijeva da 100% pomno pratite da se ne bi izgubili u velikoj količini koja se oko vas događa. Borbe su super urađene, mada, moglo su ih još malo produžiti(to je jedina zamjerka na to). Kao što sam rekao u anime-u se sve jako brzo odvija i dobar broj likova se upoznaje koji svaku epizodu učine posebnom od druge. Priča je super urađena, na prvi pogled će izgledati jako komplikovano ali zapravo je veoma jednostavna kada se na kraju sve slegne što po meni čini da ovaj anime fatastično radi posao i ne švera.

 

Slike iz Anime-a  :

Advertisements