Mnogo fanova se žali na trenutno Boruto anime i priču, ali šta je to što je učinilo Borutov svijet onakvim kakvim jeste sad. Shinobi u boruto svijetu su uveliko izgubili svoju prvobitnu namjenu. Ali zbog koga ?

Da li je to što Boruto živi u svijetu kakvom je sad loša stvar ?

Nije.

Žašto ?

Trenutni svijet u kojem Boruto i njegova generacija živi je ostvarenje sna Shinobia koji su došli prije njih, tačnije Hashirame i Madare (pa Madare u jednom trenutku bar).

Tačnije to je svijet mira, svijet gdje djeca nemaju potrebu da idu u rat od trenutka kada prohodaju, gdje djeca imaju svoje brige koje se odraslim čine glupim. Gdje su djeca, djeca a ne asasini i ubice. U ovom svijetu djeca nisu primorana da žive pod idealima odraslih koji ih okružuju, onda sa mirom dolazi do razvoja drugih zanata i više opcija za novu generaciju.

Šta je to selo? Šta je to Shinobi ? To su pitanja koja je Sasuke postavio Hashirami.

A odgovor je Boruto svijet. Odgovor je Naruto(Hokage). Svijet mira na kojim se konstatno radi.

I Sasuke i Madara su imali isti cilj kao Naruto, samo što su u svojim očima vidjeli drugo rješenje. Lakše i brže rješenje na kojim odluke spadaju na njima kao glavni faktor dešavanja u svijetu, ali Narutovo rješenje se pokazalo kao pravo “Rješenje dijaloga, suradnje, uključivanja drugih, slušanje drugih, sloboda i različitost mišljenja.

Borutov svijet nije propali slučaj. On je pobjeda!

Pobjeda svi onih koji su došli prije Naruto i čiji oblik će vječno ostati urezan u kamenu koji nadgleda.

Mada kako to utiče na anime ?

Sa zavšetkom Naruta i kasnije Boruto filmom svi su bili zadovoljni. Napokon se otvario san mira. Ali pare su pare i pri tome studio je odlučio da napravi cijeli anime o Boruti. Sada znam da žele prikazati novu generaciju i kako se promijenilo ali, da li stvarno potrebno ovoliko epizoda da se to prikaže? Ne nije. Ovo što oni sada rade jeste zapravo loše prepričavanje. Ono je sporo i ne definisano (bar za sada). Sve do sada što je privlačilo u Boruti animeu jesu zapravo stvari koje su bile vezane za naruta i njegovu generaciju. Pri to mislim da je vrijeme da se krene sa boljim pisanjem priče i bržom radnjom. Ova zadnja epizoda Boruta mi je privukla pažnju o novoj generaciju što nije uradila ni jedna epizoda već dugo. Tako da se nadam da neće upropastiti rasplet.

Advertisements