Ako niste pročitali 1. dio možete ovdje .

Nakon zavšene borbe i povlačenja Quincy-a. 4. divizija počinje liječiti ranjene Isane Kotetsu upituje Retsu Unohana zašto nisu pomogli ostalima tokom borbe pri čemu Unohana odgovara da to nije bilo što im je Yamamoto naredio. Ichigo je u međuvremenu informisan da Orihime, Sado i Urahara su sigurni u hueco Mundo, pri čemu onda Ichigo posjećuje ranjene Rukiu i Renji-a. Tokom njihov razgovora Ichigo je pozvan da čuje vijest o svome maču, Rukia također primjećuje da Ichigo nešto skriva od njih. U međuvremenu kapetani su se okupili da odaju počast Yamamatu od kojeg je samo pronađen mač bez traga o tijelu, pri čemu glasnovornik donosi vijesti da kapetani Byakuya i Kenpachi su ozbiljno povrijeđeni i postoji šansa da se neće ni probuditi više, pri čemu Sui-Feng se počinje derati da glasnovornika da ovo nije vrijeme za takve vijesti i nastaje haos i svađa među kapetanima ali bivaju ušutkani od Shunui-a koji ih podsjeća da Gotei 13 nije napravljen da žali za mrtvima već da štiti Soul Society.

0516-008
Kon se pojavljuje ispred Ichiga

Mayuri objašnjava Ichigu da je nemoguće obnoviti njegov mač jer je slomljen u formi bankai, daljne objašnjenje biva prekinuto od Kon-a pa i od glasnovornika koji obaviještaje da “Divizija Nula” stiže. Kapetani se okupljaju oko Seireitei-a pri čemu im se pridružuje i Ichigo.

Kada Tenchūren  se pojavljuje isprd njih i otvara Shunsui objašnjaje Ichigu da Nulta divizija se sastoji od pet kapetana koji su jači od svih u Gotei 13 i da oni borave u dvorcu Kralja duša i da su njegovi lični čuvari.

 

 

 

0516-016
Nulta divizija

 

 

Već pri dolasku Nulta divizija obaviještaje da su došli da obnove Soul Society pri čemu Sui-Feng se počinje ljutiti i galamiti zašto su tek sada došli zašto nisu došli ranije i pomogli u borni pri čemu je Tenjiro prekida i govori da je njihova dužnost da brane Svetu palaču i kralja a dužnost Gotei 13 da brane Soul Society i da nisu uspjeli pri tome tako da ne žele čuti plakanje sada i prebacivanje krivnje na njih. Ichibe ugledava Ichiga i obajveštaje ga da će ga povesti sa sobom nazad u Dvorac Kralja Duša, također obavještava da će uzeti Rukiu Renji i Byakuyu u tom trenutku Senjumaru se pojavljuje sa nima i Ichigovim mačom koje je uzela u samo par sekudni dok su ostali pričali.0517-015 Pri tome Unohona ih prekida i govori kako ne može dopustiti da uzmu njene pacijetne ali Tenjiro govori da ona nije dovoljno sposobna da ih izliječi pogotov Byakuyu kojeg ako ostane sa trenutnom njegom vjerovatno podleći od povreda. također Mayuri se žali kako su provali u njegov lab pri čemu Senjumaru odgovara da se samo dotakla vrata i da su se sama otvorila. Tokom razgovora Urahara ih prekida preko komunikacija za koje koristi Kon-a da projektuje video i govori Ichigu da je sve ok sa njima i da on treba da krene sa Nultom divizijom i da oni mogu do dobre mjere obnoviti njegov mač. Da bi se vratili nazad u dvorac koriste Kakaku Hō od Kukaku Shiba,

518Ganju_and_Fullbringers
Ganju odlazi sa Fullbringers

nakon što je poslala Ichiga i nultu diviziju nazad govori svome bratu Ganju kako treba pojačati svoj trening koji to potvrđuje dok odlazi sa Fullbringeris-ima da trenira.Nešto malo kasnije Ichigo i ostali stižu u dvorac.

 

 

 

0518-017
Dvorac Duša

Pri dolasku Ichigo u razgovoru sa Nultom divizijom saznaje da su samo 2 načina da se uđe ovdje sa dozvolom Nulte divizije ili sa “Ouken” koji je ugraviran u tijela Nulte divizije i da je Aizen zapravo pokušavao da dobije baš taj Ouken da bi ušao u dvorac ubio Kralja i on postao bog, tačnije da je pokušao da kopira nutlu diviziju. Senjumaru govori kako Aizen je stvarno bio ogledalo zla sa svojim pokušajima ali da su Quincy još gori od njega.

Također objašnjavaju da dvorac u sredini je gdje Kralj boravi a da pet plutajući krugova okolo su gdje Nulta divizija boravi i da svaki ima svoj krug i na njima čak cijele gradove.

0519-012
Poglavlje 519, stranica 11

Prvi krug gdje će Ichigo boraviti je od Tenjiro. Ispostavlja se da Tenjirovo mjesto je zapravo Terminalni izvor (Hot springs) gdje boraveći u toj vodi liječi Reatsu. Tenjiro stavlja Byakuyu potpuno ispod vode na što Ichigo reagira zar se neće utušiti onda se ispostavlja da su i Renji i Rukia čak tu. Tenjiro objašnjava da će ova voda potpuno izvući njih reatsu i krv a onda sa drugom vodom vratiti i tako ponavljati proces i da će u potpunosti izliječiti ih a zato što Ichigo nije ozbiljno povrijeđen bit će izliječen čak za jedan dan.

0519-013
Drugi izvor koji vraća Reatsu
0519-017
Kralj duša se budi

Nazad u Soul Society Shunsui biva unaprijeđen u Kapetana-Komadanta nad Gotei 13. Kao svoj prvu dužnost želi da Zaraki Kenpachi-a nauči “umjetnost ubijanja” a kao trenera stavlja Unohana Yachiru koja je zapravo prva Kenpachi (najjači Shinigami). Ichigo završaje svoju prvu fazu u prvom krugu sa Tenjirom. Tenjiro mu govori da može preći u sljedeći krug, iznenada i Renji se budi i govori da želi da ide u sljedeći krug na što dobiva dozvolu.

0521-013
Kirio u mršavijoj formi

Sljedeći krug je od Kirio Hikifune koja je specijalist za hranu i koja je izmislila “umjetničku dušu” kao što je ona u Kon-u. Na ovom krugu Ichigo i Renji provedu samo kratno vrijeme da se najedu(također ispada da je i Kon sa njima koji se skrivao u Ichigovoj odjeći). Kirio u svoju hranu stavlja i svoj reatsu nakon čega smrša kada završi a taj reatsu povečava reatsu onih koji jedu. Prije nego što ih pošalje na sljedeći krug Kirio objašnjava da svi iz nulte diviziji su ljudi koji su na neki način promijenili historiju i time dobili priznanje od Kralja i da je sljedeći krug od Ouetsu tj. kreator  Zanpakuto-a.

Pri dolasku u 3. krug Ichigo i Renji su ponovo bili potpuno iznenađeni na dočekivanju. Ispada da prvi dvorac što su ušli u 3. krugu nije pravi dom od Ouetsu-a već jedna mala koliba kada Ichigo i Renji uđu u kabinu ispada da je ona zamka gdje se moraju boriti protiv Asauchi-a (koji su zapravo Zanpakuto bez datog imena) i također svi koji su ih ranije bili dočekali na 3 krugu su zapravo Zanpakuto a ne Shinigami. Ouetsu im pokazuje njihove mačeve koje kasnije lomi i govori da oni ne znaju kako ih koristiti da Zanpakuto koriste kao samo oruđe sa kojim samo nešto bezveze mašu bez osjećaja za njih bez da ih smatraju nečim više i da se sada moraju boriti protiv svih Asauchia koji ih zbog toga mrze.

 

0523-004
Asauchi

U Soul Society Unohana i Zaraki se sastaju duboko ispod Soul Society gdje bi se trebali čuvati najveći zlikovci. Razlog njihov sastanka je zapravo borba do srmti. Unohana je zapravo prvi Kenpachi koja je prije nego što je postala ljekar bila ubojica za Yamamota redala brda mrtvih bez da i primijeti. Jednog dana kao izgovor iskoristila da želi ići ubiti neke sumnjive ljude radi sigurnosti Soul Society, ali zapravo je tražila nekoga jačeg od sebe Izgledalo je kao da će i ovaj slučaj propasti da nije uspjena naći nikoga ali ispod mase mrtvih tijela izašao je Zaraki(tada još kao dijete) i napao je i nanio jedinu ranu što je ona ikad dobila. Zaraki je još tada bio zapravo jači od nje ali zbog svoje prevelike snage nije mogao uživati u borbama što je jedina stvar što je on želio. Kada je vidio da će pobijedini Unohanu koja je do tada bila najjača osoba na koju je on naišao i da poslije toga neće moći uživati u borbi jer ne postoji nitko jači nesvjesno je smanjio svoju snagu i izgubio od Unohane. Kako je vrijeme prolazilo Zaraki je sve više smanjivao svoju snagu stavljajući neke okove na sebe davajući prednost protivnicima i druge stvari da bi mogao opet uživat u borbama. Unohana je par put ubila Zarakija u ovoj borbi i vraćala ga jer svaki put kada bi on prešao granicu smrti vraćao bi se jači sve dok nije na kraju ubio Unohanu. U daljini Zaraki čuje glas koji ga doziva i kada se okreće da vidi tko je jedino što vidi je svoj mač iz koje se čuje glas “Ja sam…)

 

 

Na borbi Ichiga i Renji protiv Asachui-a koja je trajala 3 dana Renji je ostao na nogama dok Ichigo je pao i zbog toga Ouetsu govori da nikad neće obnoviti svoj mač i šalje ga teleportacijom nazad u ljudski svijet.

0528-001
Ichigo ispred svoje kuće

Ichigo se pojavljuje isped svoje kuće njegov otac izlazi ali Ichigo je već otišao.Ichigo ne želi da se suoči sa ocem i odlazi do Ikumi Unagia koja mu govori da bez obzira u kakvoj je situaciji može se osloniti na nju njihov razgovor biva prekinut od kucanja kada Ikumi otvara vrata ne vidi nikog ispred ali zapravo Ichigo vidi svoga oca u Shinigami formi i odlazi sa njim nazad kući. Pri tome njegov otac mu govori da je bolje da sjede jer će mu sada reći sve što ima .

SVE OSIM KIŠE

U sljedećim poglavljima Ichigov otac objašnjava dešavanja iz prošlosti.

0528-010
Isshin i Ichigo

Počinjemo u Soul Society gdje je Ichigov otac Isshin bio kapetan 10. divizije a pod njegovom komandom kao desna ruka je bila Rangiku Matsumoto a kao treći čovjek je bio Toushiro. Isshin je opisan kao opušten čovjek koji bi izbjegavao popunjavanje reporta Matsumoto ga je većinom ganjala po SS da ga natjera da radi te reporte a Toushiro bi na kraju bio onaj koji bi ih zapravo završio.0529-013 Jedan report se posebno istjecao zbog svoje neubičajnosti i opasnosti o nepoznatom Hollow-u u ljudskom svijetu. Isshin kreće sam u potragu tog Hollow-a u ljudski svijet.

 

 

0531-009
Masaki Kurosaki

Na drugom mjestu djevojka po imenu Masaki Kurosaki se nalazi u kući Ishida porodice (ugledne quincy porodice) gdje će boraviti i udati se za Ryuken Ishidu (u danjašnjem vremenu oca Uryu Ishide). Njihov brak je dogovoren i zbog toga Ryuken primjećuje da Masaki nije baš sretna zbog toga pogotovo zbog pritiska majke od Ryukena. Mada Ryuken želi da Masaki bude sretna za bolje sutra, ali ne za sebe ili za njega već da bolje sutra Quincy klana. Isshin stiže u ljudski svijet gdje odmah počinje potragu i ubrzo pronalazi nepoznatog Hollow-a, dok u SS Aizen, Gin i Kaname posmatraju u tajnosti ovog hollow-a i Isshina. Isshin stupa u borbu sa Hollow-om pri čemu Masaki osjeća jak reatsu i požuruje na mjesto da vidi šta se događa ali pri tome je Ryuken je zaustavlja i objašnjava da njihom zadatak nastupa tek ako Shinimigami umre ali Masaki tu teoriju odbija govoreći kako ne može samo sjediti da neko umre i tek onda da nešto proba uraditi.

 

U borbi Isshina i Hollow-a Ishin primjećuje kako ovaj hollow se bori na čudan način gotov kao da je Shinigami a također može koristiti Cero. Bez obzira na to Isshin kreće da završi borbu sa Bankai-om ali iznenada ga nešto napada i ozljeđuje dosta taj napad je izveo Aizen ali Isshin ga ne može vidjet zbog mantila koje nosi koje je izmislio Urahara. Ipak Isshin primjećuje da je napad može biti samo od Shinigamia na što Kaname govori da ga trebaju ubiti tu ali Aizen ga zaustavlja pošto želi da vidi do kraja kako će se ovo odvijati pogotov sad jer je Isshin ozlijeđen i neće moći aktivirati Bankai a ako može njihov Hollow-a kojeg su oni kreirali pobijediti u običnoj formi onda nije vrijedan daljneg experimenta. Isshin uspjeva također da odsiječe ruku Hollowu ali hollow i dalje biva jak. Iznenada strijela prolazi kraj njih koja je ciljala na Hollow-a ali je ovaj izbjegao MAsaki je bila ta koja je iskoristila tu strijelu pri čemu je Hollow krenuo na nju. Masaski je iskoristila tu priliku i umjesto da se sklonije od napada dopustila je da je ozlijedi ali time ga je zarobila i upucala izbliza, mada u svojim zadnjim trenucima Hollow odlučuje da se samouništi. Isshin uspjeva da na vrijeme zaštiti Masaki ali sebi nanosi velike ozljede ali ne za život opasne. Kada je Isshin upitao MAsaki tko je ona sa malo straha priznala da je Quincy i njeno ime je Masaki Kurosaki.Nakon toga isshin je prijavio šta se dogodilo u ljudskom svijetu ali je izuzeo da je upoznao quincy i da je povrijeđen od nepoznatog Shinigamia. Poslije toga Isshin ima želju da ponovo vidi Masaki da joj se zahvali a također Masaki razmišlja da ako su svi Shinigami kao on dali ima potrebe za ovakom mržnjom između Quincy i Shinigami-a.0534-012 Poslije određenog vremena majka od

0536-010
Katagiri Majka od Uryu

Ryuzaki sazna od sluškinje Katagiri da je masaki pomogla Shinigami-u Ryuzaki je pokušao stati u odbranu Masaki dok su se raspravljali Masaki je pala kada su pogledali u njeno tijelo rupa ispod grla se počela pojavljivati kao u Hollow-a. dok ju je Ryuzaki nosio svome otcu za kojeg je vrerovao da joj može pomoći Hollow ih napada ali Isshin u tom trenutko stiže u pomoć. Ubrzo nakon što Isshin saznaje za situaciju Urahara se pojavljuje i govori kako je on jedini koji može im pomoći.0534-019 Urahara objašnjava da ono što se dešava Masaki je uzrok od Hollow-a koji je povrijedio i time ubacio virus u nju i da ona prolazi kroz proces Hollofikacije. Urahara spominje da je nemoguće je vratiti kako je prije bila, što ryuzaki pogrošni razumije kao da se ona ne može spasiti ali stvar je samo u tome što će njen život biti spašen ali ona nikad neće biti ista pošto će u sebi sadržavati dio Hollow-a. Kada je neko zaražen virusom Hollofikacije duša Hollow-a i duša te osobe se konstatno sudaraju dok na kraju se u potpunosti ne unište iako ne može zaustaviti to sudaranje može zaustaviti potpuno uništavanje tih duša. Da bi to uradi potrebne su mu moći Isshina pošto ona nije slučaj kao što je do sada imao i nije Shinigami. Urahara objašnjaje Isshinu da bi on uzeo dvije duše od Masaki (Hollow i njezinu) i vezao za njegovu Shinigami dušu ali time on više nebi mogao koristiti Shinigami moći što uključuje da i čak vidi Shigamije i Hollow-e i da bi morao ostati u formi čovjeka sve dok ona ne umre. ryuzaki shvaća da u ovoj ponudi nema nikakve prednosti za Isshina čime spušta glavu i pomišlja da je neće prihvatiti ali Isshin sa lahkoćom prihvata jer je i ona ta koja je njemu spasila život a da je i dužnost Shinigamia da štiti ljude.

0535-018
Isshin brani Masaki od unutrašnjeg Hollow-a

Nakon što je povezivanje uspjelo Isshing govori kako Masaki na završetka škole je napustila Ishida porodicu a on kaže da pošto jedina stvar na kojoj je obraćao pažnju u školi je bila neka vrsta medicine odlučio da otvori kliniku i uz malu pomoć Urahare uspio, a Masaki je često znala svraćati u kliniku da ga zafrkaje ili vidi i tako prije neko što su znali završili zajedno. Još jedna stvar je ostala samo da Isshin kaže Ichigu a to je datalji oko dana prije 9 godina kada je Masaki umrla. Isshin također spominje da majka od Uryu je također umrla na taj dan.Isshing objašnjaje da na taj dan se dogodio “Auswahlen” tj. probiranje čistih. U Quincy svijetu postoji legenda o Poraženom Quincy kralju koja kaže da mu je trebalo 900 godina da povrati otkucaj srca 90 godina da vrati svoj razum i 9 godina da vrati svoju moć. Na taj dan Yhwach je probrao nečiste Quincy-e i uzeo njihovu moć za sebe.

0537-001
Masaki brani Ichiga i biva ubijena

Majka od Uryu je bila polukrvna Quincy i zbog toga je bila slaba kada je Yhwach uzeo njezinu moć 3 mjeseca je provela na postelji nakon čega je preminula. Na taj dan moći od Masaki su također bile oduzete i ako je ona bila čistokrvni ali zbog unutrašnjeg Hollow-a kojeg je imala njezina čistina je bila uprljana i time osuđena. Kada se događao Auswahlen Masaki je bila u borbi sa Hollow-om iako je Isshin izgubio svoje moći još je mogao osjetiti pojedine Reatsu-e mada nije ništa mogao učiniti povodom toga jer više i nije mogao ni vidjeti Hollow-e. Mada Masaki je bila jaka kao Quincy i ne bi trebala imati problema da pobijeti tada da se nije dogodio Auswahlen.Ichigo u ljutnji upituje tko je taj Yhwach tačno čime Isshin odgovara da je on prvi Quincy i da njegova krv teče u svim Quincy-ima danas pa čak i u Ichigi, zbog čega mu je Yhwach na odlasko rako “Zbogom sine rođen u tami(neznanju)”. Sa time Isshin završaje svoju priču o prošlosti nakog čega mu se Ichigo zahvaljuje. Kada Ichigo izlazi iz kuće i vidi Ikuk-u koja mu je donijela njegovu “shinigami subtitute ” značku koju je zaboravio kod nje. Ichigo govori Isshinu kako je odlučio da se vrati i proba još jednom čime se pred njim pojavljuje Mera koja objašnjava da su ga vrati samo na određeno vrijeme i ako njie uspio do tada napraviti svoj cilj da onda ne bi bilo potrebe da se više trudi.Na drugom mjestu tačnije u svome dvorcu Yhwach dočekuje svog novog reguta Uryu.

0537-017
Uryu se pridružuje Yhwachu.

 

Mač i Ja.

Nakon što se Ichigo budi ponovo vidi da je u jami gdje se nalaze Asauchi dok Ouetsu objašnjaje da če se ponovo boriti protiv njih zastaje na svoje iznaneđenje videći da su se svi Asauchi poklonili Ichigu i time Ichigo bira jednog od njih. Ouetsu govori kako će on lično od njega napraviti mač. 0538-007

Drugi Shinigami-i koji su Izgubili bankai također se počinju pripremati za borbu na druge načine usavršavajući druge moći koje imaju. Ouetsu pokazuje Ichigu mjesto gdje će napraviti mać koje je zapravo na litici okružena vodom i govori mu kako se mora oprostiti od svog Zangetsua.

0540-016
lažni zangetsu se pojavljuje ispred Ichiga

Dok Ouetsu sa svojim pomočnicima pravi mač govori Ichigu da pogleda u plamenove novog mača i jel primijeti nešto kako je je jako bijel i da li ga podsjeća na nešto , možda na hollow-a koji je u njemu. Ouetsu govori da je taj hollow zapravo njegov Zanpakuto. Ali to onda dovodi u pitanje tko je ovaj drugi lik koji se prestavljao kao njegov Zanpakuto. Ichigo počinje vidjeti Zangetsua čime ga Ouetsu upituje da li zna tog čovjeka Ichigo odgovara da je on Zangetsu ali ga Ouetsu ispravlja i govori da se bolje zagleda čime Ichigo primječuje i Ouetsu objašnjava da je to zapravo Yhwach od prije 1000 godina. Ichigo tada shvaća da tokom borbe mu je Yhwach izgledao poznato i da je odmah otišao ispred njega i procijenio da je on šef neprijatelja ali da do sada nije puno razmišljao o tome. Ichigo počinje razgovor sa unitrašnjim Zangetsuom i upituje ga da li je on stvarno zangetsu na što ovaj odgovara da nije . time se unutrašnji svijet u Ichigu počinje rušiti čime Ichigo upituje ga da li je on njegov neprijatelj da li je on Yhwach. Odgovor je da on jeste i nije u isto vrije Yhwach tačnije on je rekreacija Quinci moćiju unutar Ichiga. Zangencu dalje objašnjava da on nije i jeste neprijatelj ali bez obzira na to nikad nije lagao Ichiga o savjetima koje mu je davao i da jedina stvar koju je skrivao je svoje ime i kazuje Ichigu da se sjeti da kada ga je trenirao da je uvijek koristio njegovog unutrašnjeg hollow-a da ga trenira i da kada bi se Ichigo našao u smrtnoj opasnosti uvijek Hollow bio onaj koji bi spasio Ichiga.Ichigo upituje zašto je to radio NA što Zangetsu(Yhwach) odgovoara “Pa zar nije jednostavno za razumiti” Nisam htjeo da postaneš Shinigami jer bio se suočio sa mnogo boli i patnje i na kraju bi umro od moje ruke (u tom trenutku lažni Zangetsu otkriva mač).

0541-015
Lažni Zangetsu nestaje i ostavlja mač(vlast nad snagom)

Ali, kako je vrijeme prolazilo gledao sam kako se boriš kako i pored bola i muka ideš i dalje odlučno moje srce je počelo da se osječa drugačije. Umjesto da ti zabranjujem moć počeo sam polahko ti pomagati da je dobiješ i sad čak i ako moram ovo uraditi ne žalim sada mogu biti u miru ovo ovdje (ukazujući na mač koji se pojavio) je tvoj pravi zangetsu ona moć koju si do sada imao je samo mali dio tvoje moći tj. ona koju nisam mogao zaustaviti. Tim riječima lažni Zangetsu nestaje (čak sa jednom suzom na licu) . Ichigo se zahvaljuje lažnom zangetsu na svemu i da čak i ako on to neće priznati ipak je on taj koji je koristio moći da spasi Ichiga. Nakon toga Ichigo vadi mač iz vatre i time cijelo mora oko njih se sušu na što Ouetsu objašnje da je njegov mač bio toliko vruć i pun reatsua da je trebalo cijelo more da se ohladi.

2
Ichigo sa novim Zangetsuom

 

Treći dio

~Saber

Advertisements