Šonen je demografija predviđena mladim gledaocima i kao takva privlači veliki broj publike, svi znamo za naslove kao što su Dragon Ball, Naruto i ostali mainstream serijali, ali koju su to drugi ne tako poznati naslovi, koji ljubitelji šonena još uvek nisu otkrili, predstavljamo vam još 10 takvih naslova.

10. Flame of Recca

Broj epizoda: 42 + Nastavak (1 ep)

feat-june-19-2Pošto je spasio devojku iz skoro smrtonosne nesreće, mladi tinejdžer Hanabiši Recca ranjen je. Recca shvata da postoje moći u ovom svetu van normalnog razumevanja kada mlada žena koju spašava koristi oblik mističnog lečenja da mu pomogne. Proglašavajući je svojom  “princezom”, obećava da će je zaštititi. Izgleda da ona neće biti njegov jedini neobičan susret, čim stigne misteriozna žena sa manje dobronamernim moćima koja ulazi u borbu sa njim Sa elementarnim silama nije ni shvatio da poseduje, mladić je prisiljen da se brani. Uskoro će se Recca naći u intrigi vezanom za događaje pre četiri veka.

Video Prikaz:

Dodatni Komentar: Borbene scene su najjači element ovog naslova, sam koncept elementarnog oružja je intrigantan i početne epizode su jako prijatne.

9. Black Cat

Broj epizoda: 23

feat-june-19-2Train Heartnet je profesionalni asasin poznat pod nazivom Black Cat. Radi za Chronos, organizaciju koja tajno kontroliše svet. Međutim, on počinje da dovodi u pitanje moralnost svojih postupaka nakon što se sprijatelji sa dva lovca na glave po imenu Saia i Sven, lopovom po imenu Rinslet i mladom devojkom po imenu Eve.

Video Prikaz: 

Dodatni Komentar: Ovaj anime je pun zanimljivih likova, retko kada usporava i pravi predah od akcije, uvek su tu ljudi za spašavanje ili hvatanje, stvari ili lokacije za otkrivanje i to nam konstantno drži pažnju.

8. Hikaru no Go

Broj epizoda: 75 + Specijal (1 ep)

Hikaru.no.Go.full.1406238Jednog sasvim normalnog dana dok se igrao na potkrovlju svog dede, mladi Shindo Hikaru naleteo je na staru krvavu Go ploču. Tu tablu proganja duh Fujivara no Sai, učitelj i majstor Go-a. Hikaru je prva osoba koja nakon stotinu godina vidi tog plemenitog duha, tako da Sai koristi ovu šansu i prati dečaka do kuće, tako oni razvijaju nepravedno prijateljstvo. Na insistiranje Go master-a, Hikaru počinje da igra tradicionalnu igru na tabli i započinje put prepun konkurencije, istorije i neograničene mogućnosti.

Video Prikaz: 

Dodatni Komentar: Igre, kultura i konkurentna borba se uzimaju ozbiljno i naglašavaju dubinu znanja, kraj svake epizode ​​pomaže početnicima u igri, što je veliki plus.

7. Capeta

Broj epizoda: 52

fddTaira Capeta je proveo svoju mladost kao dobar sin svom požrtvovanom ali siromašnom ocu. Samo jednom je pokazao iskrenu želju za nečim što se odnosi lično na njega, a to je bilo kada je video model trkačkog automobila u prodavnici igračaka. Uprkos nedostatku novca, njegov otac je započeo naivan plan da svom sinu ispuni njegov najveći san. Od skromnog početka, Capeta, uz pomoć svog oca i njegovih dobrih prijatelja Nobu i Monamija, započeo je amatersku karijeru kao vozač kartinga a cilj mu je bio plasiranje u profesionalne rangove formalnih trka. Da li će njegovo siromaštvo uzrokovati da njegovi snovi propadnu ?

Video Prikaz: 

Dodatni Komentar: Ovaj anime nudi harizmatične i interesantne likove, animacija je glatka i nema ponavljanja u scenama, glasovni glumci i muzika su izuzetno dobri i dostojno prate serijal, prikazano je puno emocija, jako je teško ostati ravnodušan.

6. Scrapped Princess

Broj epizoda: 24

scrapped-princess-56f7e82be90f4Veliko proročanstvo navodi da će ona koja je poznata kao Scrapped Princess dovesti do uništenja sveta na njenom šesnaestom rođendanu. Ona mora biti ubijena kako bi se osigurala budućnost čovečanstva. Uprkos pokušaju ubistva kada je bila samo beba, Pacifica Casull uspela je da odraste, sakrivena od strane hraniteljske porodice i zaštićena uz pomoć braće i sestara Shannon i Rakuel. Pošto se njen rođendan približava, braća i sestre počinju da saznaju istinu iza proročanstva, a uloga Pacifice nije baš ono što su zamišljali.

Video Prikaz:

Dodatni Komentar: Ovaj naslov nudi jako interesantne i intrigante ideje, prijatnu animaciju, jako simpatične likove i jednu princezu koja, bez obzira na sve, želi samo da živi.

5. Cromartie High School

Broj epizoda: 26

hngBlagosmisleni Takashi Kamiyama nekako je završio u srednjoj školi Cromartie, mestu gde delikventi vladaju. Zatim je postao “najjači čovek u razredu”, tako da sada mora pronaći način da se razne frakcije pankera ujedine u kohezivnu silu protiv rivalskih srednjih škola. Ali on saznaje da nije sve tako kao što izgleda na prvi pogled u ovoj školi.

Video Prikaz: 

Dodatni Komentar:  Urnebesan anime, sa izuzetno inteligentnim humorom i brojnim aspektima japanske kulture, ovaj naslov je vrlo očigledna parodija sa velikom količinom satire.

4. Absolute Boy

Broj epizoda: 26

vcAizava Aiumu je mladić, koji je poslat u mali grad Tana da neko vreme živi s ocem. Iako ne želi da ide, slaže se da to učini kada mu majka ponudi planinski bicikl. Aiumu je ranije živio u Tani, a sada su njegove uspomene misterija, očigledno se nešto desilo kada je bio dete.

Video Prikaz:

Dodatni Komentar: Najveći plus ovog naslova je karakterizacija, likovi su takođe jako realnog razmišljanja, sasvim drugačiji, unikatniji, anime.

3. Grappler Baki

Broj epizoda: 24 + nastavak 24 ep

nbnbPriča prati Bakija, studenta čudnog hobija. Baki je misteriozni borac koji uživa u borbi, ne normalnoj borbi, već borbi na neprijateljskom turniru, tajnim borilačkim veštinama gde se najbolji borci bore u izuzetno gadnim borbama, to je turnir na kojem borci idu do samih granica i često vode u smrt.

Video Prikaz:

Dodatni Komentar: Jako interesantne borbene scene, jasan plot, svako ko uživa u borbama i britalnosti, ovo je za njega.

2. GetBackers

Broj epizoda: 49

getbackers-background-7Ban Midou i Ginji Amano su “Get Backers”, oni će poraviti sve što je uzeto vas, opipljivo ili apstraktno, za naknadu.  Problem je što oni nisu dovoljno sposobni da prave pravi novac od ovoga.

Video Prikaz: 

Dodatni Komentar: Priča ovog naslova se ističe, likovi su interesantni, Ginji i Ban čine sjajnu ekipu,  jako je zanimljivo gledati ih na raznim misijama.

1. Ashita no Joe

Broj epizoda: 79 + II Sezona 47 ep

1a686c70-c795-4e9a-9d49-d1c537b75659 (1)Joe, napušteni tinejdžer u slamovima ulica Doya, upoznaje Danpeija,  beskućnika, alkoholičara, bivšeg treneta boksa. Danpei, uviđa Joeov bokserski talenat i tako odlučuje da ga obučava. Kada je Joe poslat u zastrašujući maloletnički dom za sitne zločine, sreće se sa Rikiishijem koji postaje njegov protivnik. Danpei dolazi u dom kako bi pomogao Joeu da trenira i pobedi Rikiishija. Kada Joe odluči da ozbiljno nastavi boks, Danpei ne može dobiti licencu za treniranje zbog svoje reputacije kao pijanac.

Video Prikaz:

Dodatni Komentar:  Ovaj anime odlično istražuje nedostatke likova i kako ih oni prevazilaze i prihvataju. Niko nije savršen i ovaj naslov nam to omogućava da vidimo kroz razne dobre tako i loše načine. Svi se bore, ne mora svačija borba biti u ringu.

Advertisements