Zdravo

U ovom članku ću napisati šta se dešavalo u Bleach mangi. Tačnije u dijelu poslije anime-a

Pošto će ovo da bude velik članak podijelit ću ga na više dijelova.

bleach_547__the_thousand_year_blood_war_by_cypress101-d712zis

480Color_page_2

 

Ovaj posljednji dio Bleach-a se zove “Hiljadugodišnji krvavi rat” (The Thousand-Year Blood War) .

Priča počinje u Shimigami Institutu za istraživanje i razvoj. 12-ta divizija otkriva da velika grupa Hallow-a nestaju bez objašnjena. Pri tome Mayuri Kurotsuchi  zaključuje da samo jedna grupa može biti odgovorna za ovo.

Na drugome mjestu 2 nova Shimigamija Ryunosuke Yuki i Shino dobijaju posao kao novi čuvari Karakura grada.

p.txt

Ali ubrzo nakon dolazka bivaju napadnuti od   grupe velikih Hollow-a koji ubrzo ih pobjeđuju ali u zadnjem trenutku Ichigo i njegovi prijatelji stižu i spašavaju ih.

481Ebern_appears2 dana kasnije Yuki se budi u Ichigovoj sobi i ugleda njega u tom trenutku Orihime stiže sa hljebom kojeg je napravalila na novom poslu a sa njom dolaze i Ishida i Chad i Shino. Ichigo pita Yukia za ime ali u tom trenutku drugi lik ulazi u Ichigovu sobu sa vana i odgovara na to pitanje sa “Ebern”. Ichigo mu odgovara sa “Ne zanima me tko si ali bolje ti je da siđeš sa kreveta”

 

Nakon što Ebern nije obratio pažnju na Ichigovo upozorenje Ichigo ga udarom šalje van sobe i kreće za njim u shinigami formi i govori Ebernu da se udalje od kuće. Ichigo ga pita da li je on Arrancar što je naljuti Eberna i ovaj vadi svoje Spirit oružje.

482Rise_of_the_Wandenreich

U međuvremenu u Soul Society se istažuje o nestanku jednog cijelog sela. A u odajama 1. divizije dok Yamamoto prima dnevnu obavijest jedna grupa ulazi i obaviještava da su došli da najave rat. Također spominju da čak i ako su ovo odaje Kapetana da je bilo lahko ući da osiguranje nije veliko pri tome Yamamoto odgovara “Ja sam ovdje. To je svo osiguranje koje treba”.

Tokom Borbe Ichiga i Eberna Ichigo primjećuje da Ebern stalno pokušaje da ga naljuti da iskoristi svoj Bankai što Ichigo i čini pri čemu Ebern aktivira neku napravu koja okružuje Ichiga ali Ichigo razbija i ranjava Eberna sa Getsuga Tenshou pri čemu Ebern govori “Zašto tvoj Bankai nije nestao” što zbunjuje Ichiga i on odgovara “Izgleda da si ti više nego što se čini, mijenjam plan uzet ću te kao zarobljenika za ispitivanje”. Pri to Ebern koristi nepoznatu moć koja ima oblik kao sjena i nestaje.

U razgovoru Yamamota i nepoznate grupe jedan iz grupe govori da će Soul Society biti uništeno za 5 dana od strane VANDENREICH. Yamamoto napada grupu ali nestaju.

Kod Ichigove kuće Yuki dobija poziv da se mora vratiti u Soul society radi smrti Sasakibe-a ( koji je bio zamjenik Yamamota i prema mnogima mogao dosta put postati kapetan ali je uvijed obijao poziciju) kojeg su ubili nepoznata grupa tačnije jedan član od njih.

U novom nepoznatom mjestu Ebern i nepoznata grupa se sastavljaju isped Yhwach (vođa Vandenreicha) i pridonose obavijesti o njihom zadatku.

 

 

 

485Harribel_in_captivity

Dok se Ebern i Luders ( jedan od nepoznate grupe koja se pojavila ispred Yamamota)  svađaju Yhwach odsijeca ruku Ludersu govoreći kako ne voli da se svađaju ispred njega. nakon što Luders završava sa izjavom Yhwach ga ubija a poslije i Eberna.U ljudskom svijetu dok Ichigo obilazi grad sa neba pada mala Nel koja govori da je Hueco Mundo u opasnosti. Jedan drugi član od grupe ga pita Yhwach-a da li je uredu ubijati već istrenirane vojnike (arrancar) pri čemu Yhwach odgovara da kad god želi da može naći još pri čemu se prikazuje zarobljena Harribel. I Yhwach dodaje da je Hueco Mundo već pod njegovom kontrolom.

Dok se u SS održava sahrana Ichigo i prijatelji odlučuju da će otići u Hueco Mundo dok Ishida je jedini koji govori da ne može im se pridružiti ovaj put. U tom trenutku Kisuke Urahara je pojavljuje i pita da li treba objezbijediti put za Hueco Mundo. Komandir od Yhwach pored Ebernovog tijela pronalazi medaljon i vidi da je upotriljebljen ali da Ichigov bankai nije tu čime zaključuju da će trebati posebne metode za zarobljavanje Ichihovog bankai-a.

488Quilge_defeats

Ichigo i ostali stižu u Hueco Mundo ali samo da bi našli grozno stanje u kojem se nalazi oko njih su mrtva tijela Hollow-a dok preživjeli se uzimaju za robove. Kirge Opie kapetan koji je zadužan za skupljanje robova nadgleda situaciju kada u jednom momentu ga napadaju 2 arrancara Loly Aivirrne i Menoly Mallia koje ga pokušavaju zarobiti ali on sa lahkoćom ih pobjeđuje kada naređuje vojnicima da ih zarobe drugi arracani dolaze i spriječavaju  ih. Koje uspijevaju pobijediti par kapetana ali Opie ih pobjeđuje nakon što su odbile da se predaju. Međuvremenu u kući 1. divizije otkrivaju da su napadači Quincy ali da još nisu otkrili gdje im je sjedište, nako čega Yamamoto naređuje svima da se pripreme za borbu. Poslije sastanka u razgovoru Yamamota i Mayuria, Mayuri kaže da je ovo sve krivica Yamamota jer nije uspio da ubije Yhwacha prije 1000 godina. U bazi Quincia dobijaju report da je Ichigo ušao u Hueco Mundo i sa time Yhwach odlučuje da dok je Ichigo odsutan da je vrijeme da napadnu Soul Society.

erg

490Quilge's_Vollstandig,_Biskiel

Dok Quincy se spremaju za napad Ichigo i Opie još se bore gdje Opie govori da ima dopuštenje da se protiv Ichiga bori sa punom snagom, pri čemu otkriva Sanrei rukavicu koja ga okružuje sa svjetlošću i ulazi u formu koju zove “Quincy: Vollstandig”.

 

 

 

 

Allonfull

Dok se bore Objašnjaje rezliku između njegove moći i Ishide, Ichigo zamahuje Getsuga Tensho ali Opie zaustava pri tome skuplja reatsu iz okoline i pokušaje da napadne Ichiga ali pri tome Ayon se pojavljuje i Tres Bestias pokazuju da se još uvijem mogu boriti. Ayon počinje napadati Opie-a i brutalno ga udara zbog čega je Inue pozlilo od brutalnosti. Opie govori da moć ovog čudovišta nije bilo u opisima dok Ayon kreće u napad Tres primjećuju nešto ali kasno Opie u potpunosti upija Ayona i njegov reatsu pri čemu dobija novu formu ali kaže da mu nije drago jer upropaštaje njegov sveti izgled.

dfads

Tres uzimaju orihime i chada i sakrivaju se sa “muda” ali Opie ubija barijeju i napada u tom trenutku Ichigo se pojavljuje I napada ga. U međuvremenu U Soul Society se priča o tome zašto Quincy i Shimigami ne surađuju ako im je cilj isti da unište Hollow-e. Hidetomo Kojomaru objašnjaje da su metode drugačije da Shimigami uklanjaju sa određen beoj Hollow i time drže ravnotežu između svjetova dok Quiny samo žale da ih u potpunosti unište.  U tom trenutku Yhwach se pojavljuje na nebu i stubovi Reishia se počinju pojavljivati svuda u Soul Society.

494Izuru_is_attacked

Svi kreću prema kući 1. divizije prema nagađanju da neprijatelj se upitio tamo.Iz stubova izlaze Quincy. Kod jednog stuba Shimigami napadaju ali iz stuba izlazi pucanj koji ranjava Izuru-a. Tu se pojavljuje Bazz-B koji ubija ostale prisutne a vijesti dolaze da se 16 stubova pojavilo i da je 1000 Shimigamija poginulo za 7 minuta.

 

Dok je Rojuro Otoribashi obaviješten o Izuru i ostalim oficirima Nanana kaže da je Bazz-B poslan da lokaciju i da ako nije uspio nikog ubiti da bi bio propali slučaj.Ali Roze na to jedino odgovara da i njegova gitara već žale za palim kolegama i da ako Nanana misli da će otići iz Seritea živ da se vara.

-As Nodt ubija mnoge i u istom trenutku ulijeva strah u ostale sa svojim Spirit oružjem sve dok Renji ga ne zaustavi.

-Bambietta na drugoj strani također ubija sve redom Sajin je zaustavlja dok drugi oficiri napadaju ostale Sternritter.

-Dok se mnoge borbe odvijaju po Seriteju Renji otkriva da njegovi napadi ne djeluju dok primjećuje da se određeni oblici pojavjuju gdje god on proba da napadne ali prije nego može da ubrza svoje napade Mask ga napada, u tom trenutku Byakuya se pojavljuje i štiti renjia od napada i govori mu da ne smiju pokazati milost.

547Haschwalth_profile
Hachwalth

-Hachwalth se bori protiv Hidemoto i njegove 13. Divizije kojima on govori da mogu bježati ako žele, Hidemoto pokušaje da ga napadne ali ga Hachwalth presijeca na pola.

-Dok Renji govori Byakuyi da napadi ne rade na As iz nekog razloga ovaj odgovara da to nije moguće i sijeće ruku od As na par mjesta.Nakon toga zarobljaje Mask ispod zemlje. Byakuya goori renjiu da pobijeda As-a ako Senbonzakura Kageyoshi bude zarobljena jer Sternritter nije protivnik koji se može pobijediti bez Bankai-a.

-Komamura govori Tetsuzaemon da proba skontati kako Sternritter zarobljaju Bankai. Hitsugaya govori Rangiku da se bori sa njim i da saznaju kako da razbiju Zarobljavanje bankai-a. Sui-Feng govori Omaedi da nema potrebe da kontaju kako osloboditi bankai ako pobijede Sternritter prije nego što zarobe bankai. 4 Kapetana (Byakuya, Hitsugaya,Sui-Feing, Sajin) aktiviraju svoj Bankai ali Sternritter aktiviraju svolje medaljone čime se bankai ruše na šok svojih vlasnika. Dok Byakuya gleda kako crna aura se skuplja oko As skonta da bankai nisu zarobljeni već ukradeni. Hitstugaya naređuje Rangiku da objavi širom soul society svim kapetanima da ne smiju pod bilo koju cijenu koristiti bankai, što Rangiku i radi.

Nakon što je Mayuri čuo objavu razbijesnio se što nisu sačekali da on dobije više informacija da bi napravio strategiju. Shinsui u razgovoru sa Robertom čestita im na to me što im nisu dali dovoljno vremena za strategiju ali prije nego što završaje govor Robert ga napada i ranjaje u oko.

bleach-3388029

Dok se Shimigami nalaze u milosti Quincy-a Akon odlučuje da će na svoju odgovornost obavijestiti Ichiga što se dešava. 12 divizija pokušaje da kontaktira Ichiga kroz njegovu “zamjesnski Shinigami značku” ali saznaju da Ichigo nije u ljudskom svijetu već u Hueco Mundo sa Uraharom pri čemu oni kontaktiraju Uraharu. Urahara im govori da se Ichigo trenutno bori protiv neprijatelja i pobjeđuje. Tokom borbe Opie saznaje da ne može da oduzme Bankai od Ichiga pri čemu ga ichigo upita dali se quincy boje Bankai-a. Dok Ichigo nadjačava Opie-a Urahara iskorištaje priliku da upuca Opie-a sa strijelom. Pri čemu Urahara otvara vrata prema Soul society i daje telefon da ga Akon uputi u situaciju. Dok Akon upućuje Ichiga o situaciji Urahara također šalje informacije koje imaju.498Urahara_opens

499The_Jail

Iznenada Opie ispaljuje strijele i zatvara izlaz ispred Ichiga za Soul Society također ispaljuje zamku oko Ichiga i zarobljaje ga a ranjava Uriharu i Chada. Opie kaže da će zaustaviti Ichiga pod bilo koju cijenu i zatvara ulaz u Garganta ostavljajući Ichiga zarobljenog između Hueco Mundo i Soul Society. 12 divizija šalje Tsūdentō (mačevi preko koji se mogu koristiti za kontakt) oko Seriteia i javljaju da Ichigo stiže, ali Akon onda primjećuje da Ichigov reatsu je nestao .Dok Ichigo može čuti Akona , akon ne može čuti Ichiga također zbog Tsudento Ichigo može čuti sve ostale u SS (soul society). Jinbadon pod utjecajem neprijatelja napada 12 diviziju. U Hueco Mundo Opie biva ubijen od strane nepoznatog koji također stavlja mač na vrat Urahare.500Quilge_is_killed

501As_attacks

Dok se Byakuya bori protiv AS govori Renjiu da se ne pridružuje nego da analizira neprijatelja iz daljine. Byakuya primjećuje nešto čudno kod neprijatelja, kao da njegovo oružje sadrži otrov. As ga ispravlja i kaže da to nije otrov već da njegovo oružje unosi strah u neprijatelja i pohvaljuje Byakuyu što izdržao dosta udaraca a da ne osjeća strah. Pri čemu byakuya kaže da je on prešao sve svoje strahove ali mu se u glavi pojavljuje scena mrtve Rukie pri čemu se Byakuya zamrzaje što As iskorištaje i uveliko ranjava Byakuyu sa Senbonzakura Kageyoshi Bankaiom kojeg je uzeo od Byakuye. Što razljućuje Renjia koji napada i kreće da aktivira Bankai pri čemu ga Mask ozbiljno ranjava. bleach-3476939Pri čemu As govori da je trebao sačekati jer su mogli uzeti mu Bankai na što Mask odgovara da je mislio da samo kapetani mogu aktivirati Bankai. Na drugoj strani tokom borbe Rukia osjeća pad reatsua od Byakuye što joj skreće pažnju i neprijatelj iskorištaje da je pobijedi. Okružen krvlju prije nego što će umrijeti izgovara riječi izvinjenja prema Rukiji i Renjiu.

bleach-3476937

bleach-3476943Haschwalth u razgovoru sa Yhwachom potvrđuje da je Byakuya umro. U tom trenutku Zaraki dolazi ispred njih dok na leđima nosi 3 mrtva Sternritter  i pita Yhwacha dali je on šef od ovih jadnika.

  • Ichigo također osjeća pad Reatsua od Rukie Renjia i Byakuye ali bez nade udara po zamci iz koje se čini nema načina da izađe
  • Shuhei Hisagi biva stjeran u kut od neprijatelja koji šalje jak naprad da ga dovrši ali Yamamoto u tom trenutku dolazi i zaustavlja strijelu. Neprijatelj koji stoji ispred Yamamota ispada da je isti neprijatelj koji je ubio Yamamotovog pod-kapetana.
  • Berci (neprijatelj) kaže da mu je drago što se on bori protiv Yamamota i koristi bankai koji je uzeo od Chojiro(pod-kapetan)
  • Chojiro nije koristio taj Bankai preko 200 godina
  • Berci govori da Yamamoto treba da bude zahvalan što vidi Bankai opet.bleach-3540919
  • Kada je vidio Bankai Yamamoto se prisjeća kako je Chojiro tražio da postanje njegov učenik na što mu je ovaj rekao da prvo nauči Bankai.
  • Nakon mjesec dana Chojiro se vratio i rekao da je dobio Banaki pri čemu je Yamamoto tražio da ga pobijedi ako uspije Chojiro može postati njegov desna ruka čovjek
  • Chojiro pobjeđuje Yamamota i nanosi mu ožiljak preko starog na lice pri čemu postaje kao X.
  • Berci konstantno napada Yamamota sa Bankaiom što dovodi Yamamota do još jednog sjećanja kada je rekao da iako muje bankai dobar da treba naučiti da ga kontoliše bolje na što je Chojiro odgovorio da će vježbati svaki dan i tako je i radio.504Yamamoto_kills
  • Nakon par udaraca Bankaia (ovaj bankai može prizvati munje) Yamamoto ustaje i u bijesu govori da ovo nije Bankai koji je Chojiro toliko trenirao da ojača pri čemu u jednom udarcu ubija Bercia i time odaje počast Chojiru.

Yamamoto se okreće prema Hisaguju i govori da je sve uredu da će on sam pobiti sve neprijatelje. Osjećajući reatsu od Yamamota svi Shinigami dobijaju inspiraciju da se bore. Dok Yamamoto gazi sve pred sobom Zaraki biva poražen od Yhwacha. Kada Yhwach kreće da dovrši Zarakia Yamamoto stiže.

Dok Shinigami dobijaju inspiraciju za borbu zbog Yamamota Quincy odgovaraju na oni nisu jedini koji dobijaju inspiraciju pri čemu 3 Sternritter napradaju Yamamota istovremeno . Međutim Yamamoto ih pobjeđuje u jednom potezu. Na što Shinigami govore da ta logika ne radi na Yamamoti i da će Quincy izgubiti. Nako što je stigao pozravio je Yhwacha riječima da se nisu vidjeli 1000 godina. Yamamoto napada Yhwacha i ovaj pod pritiskom izvači svoj mač gdje Yamamoto govori da je bilo vrijeme na što je Yhwach bio iznenađen i pitao dali je Yamamoto čekao ga da izvuče. Dok su ogromni plamenovi polako se smanjivali oko Yamamota rekao je da jeste čekao jer želi da ga uništi zajedno sa mačem i tijelom, pri čemu Yamamoto aktivira svoj Bankai Zanka no Tachi.

bleach-3572399

Po cijelom SS počinju osjećati kao da im je suha koža da su žedni i da voda polahko nestaje. Haschwalth biva iznenađen da je ovo bankai pošto je samo ostao kao hrđavi vatreni mač ali Yhwach govori da bude oprezan jer njegov bankai stisnut u manju verziju ali opasniju jer sve što dodirne u trenutku zapali, pri čemu Yamamoto odgovara sa pitanjem dali je siguran da će biti isti kao i prije 1000 godina. Yamamoto napada Yhwacha i zahvata mu ogrtač ali Yhwach biva iznenađen da ogrtač nije planuo na što se zapitao dali se bankai stvarno može promijeniti. U jednom trenutku Yamamoto dodiruje tlo na što se ogromna rupa pojavljuje što Yamamoto objašnjava da njegov sadašnji bankai je fokusiran na ivice mača i sve što dodirne ne gori već odmah postane pepeo.

Yhwach pokušaje da napadne Yamamotoa ali njegov mać biva uništen od druge tehnike Yamamoto objašnjaje da prva tehnika se zove Zanka no Tachi, Higashi: Kyokujisujin  (Mač vatre : Istok: Mač izlazećeg sunca) dok druga koju koristi kao odbranu Zanka no Tachi, Nishi: Zanjitsu Gokui (Mač vatre, Zapad: Odjeća zalaska sunca džehenema) , ova tehnika okružuje Yamamota plamenovima (koji su zapravo reatsu koji toliko vrel da dobija izgled plamenova) pri čemu Yamamoto govori da je njihova temperatura 1 500 000 Celzijusa. bleach-3597839

Yhwach dobija osjećaj kao da mu kosa oči grlo gore i da bez svoje Blue Vein da bi već bio pepeo samo zato što je kraj Yamamota. Yamamoto gleda u Yhwacha i pita zar ga neće naprasti ili je sad beskoristan bez mača i da ako ga je strah da može probati pobjeći ali da će ga on stići odmah. yhwach napada Yamota sa strijelama ali bezuspješno pri čemu Yamamoto kreće na Yhwach-a pri čemu Yhwach aktivira Sankt Zwinger. Ali Yamamoto odgovara da to neće mu uspjeti pri čemu aktivira treću moć Zanka no Tachi, Minami: Kaka Jūmanokushi Daisōjin (mač vatre, jug, 10 bilijuna mrtvih) (ova tehnika vraća sve koje je Yamamoto ubio kao kosture.

 

Yhwach biva okružen kosturima ali govori Yamamotu da ovo nije dovoljno da ga zaustavi na što Yamamoto odgovara da pogleda kosture bolje. Kada Yhwach ih pogleda primjećuje da nejgovi ljudi koje je Yamamoto baš bio ubio su tu također, ali Yhwach i dalje pokušaje da probije kroz kosture. Yamamoto kaže da može da vidi suze od Yhacha ali da to ovi kosturi nisu ništa pored bola od ljudi koje on pobio i pri tome aktivira zadnju moć Zanka no Tachi, Kita: Tenchi Kaijin ( mač vatre, sjever: Svijet završaje u pepelu) i time otkida veliki dio srednjeg dijela tijela Yhwacha. Yamamoto gasi svoj svoj Bankai i pri tome kiša počinje da pada a Yhwach izgovara svoje zadnje riječi “Oprosti mi Yhwach moja moć nije bila dovoljna”. U sljedećoj sceni vidimo Loyda i Royda koje su čak i doktori pomiješali kada su bili rođeni tako da nisu znali tko je stariji dok odrastali saznali su da mogu kopirati ne samo jedan drugog već i druge ljude. Yamamoto gleda Yhwacha kako se izvinjaje ali ne razumije zašto u tom trenutku eksplozija u kući 1. divizije se događa kada se Yamamoto okreće da vidi šta se dešava iza njega se pojavljuje Yhwach koji staji iznad tijela Royda i govori učinio si dovoljno i u potpunosti uništaje tijelo royda. Yamamoto shvata da Yhawach protiv kojeg se on borio je bio kopija i da ovaj koji je sada pred njim je  pravi. Yamamoto pita Yhwacha gdje je bio do sada a Yhwach odgovara pitanjem “šta je ispod baze 1. divizije” čime Yamamoto razumije da je Yhwach bio u zatvoru gdje drže Aizena. Yhwach kaže da je pitao Aizena dali bi mu se pridružio ali da je Aizen odbio. yhwach upituje yamamota dali se umorio od borbe sa njegovom kopijom pri čemu Yamamoto kreće da ponovo aktivira Bankai ali Yhwach mu ga oduzima i objašnjaje Yamamotu da nije da nisu mogli uzeti mu Bankai nego da niko drugi osim njega nije mogao. Yamamoto pokušaje i dalje da napadne Yhwacha pri čemu Yhwach priziva mač od reatsua i presijeca Yamamota sa riječima “Zbogom Yamamoto”.

bleach-3635149

 

Shunsui je osjetio pad reatsua od Yamamota što mu je odvuklo pažnju od borbe što je Robert iskoristio da ga pobijedi. Yhwach gleda u tijelo Yamamota i govori kako je postao slab tokom ovih 1000 godina . Yhwach naređuje da i ostala vojska dođe i da u potpunosti unište Soul Society  kada pokušaje da ode Yamamoto hvata Yhwacha za nogu mada Yhwach odsijeca mu ruku

Yhwach dok gleda u tijelo Yamamota : “Čak i u smrti me želiš zaustaviti. Zašto nisi dopustio toj ženi (Orihime) da ti popravi ruku ? Znam zašto. Zato što je ona obično ljudsko biće i nisi htjeo da miješaš ljude i shinigamije. Čak kada si se borio protiv Aizena nisi htjeo da miješaš Ichiga u tu borbu. Posao si slab tokom ovih 1000 godina, kada je gotei 13 bio osnovan divizije su postojale ali sve su samo bili ubice žedne krvi a ti najžešći među njima koji je koristio sve što ima na raspolaganju da ostvari cilj pa čak i svoje ljude. Ali poslije pobjede nad nama Quincyem dobili li ste svoj neki mirni svijet i stvari koje si htjeo zaštiti su rasle. Nisi bio svjestan ovoga čak i do svoje smrti pa ču ti ja reći : 13 divizija je umrlo sa nama prije 1000 godina. ”

 

bleach-3647819Sa time Yhwach u potpunosti uništaje tijelo Yamamota. Yhwach poslije naređuje da se povuku dok Divizija 0 nije došla ali u tom trenutku eksplozija iza njega ga iznenađuje. Iz dima eksplozije izlazi Ichigo koji prvo prolazi pored Rukie i Renjia pa do Byakuye koji ga pita za renji i rukiu da li su živi na što ichigo odgovara da jesu. Byakuya se izvinjaje jer čak i ako je on kapetan mora pitati običnog čovjeka koji ne bi trebao da bude umiješan mora pitati da zaštiti Soul society. Ichigo bez odgovora odlazi pred Yhwacha dok Byakuya razmišlja da je uredu što nije dao odgovor jer zna da će Ichigo zaštiti Soul Society nakon čega Byakuya ispušta svoj mač koji u potpunosti nestaje.

Ichigo dolazi ispred Yhwaca i upituje ga da li je on šef neprijatelja na što Yhwach odgovara da jeste a i također nije. Što ljuti Ichiga i odgovara “ne zafrkaji me pitam te dali si ti taj koji uradio ovo soul societiu” Yhwach odgovara sa da ja sam. Ichigo kreće u napad ali Yhwach ga nadjačaje i baca na pod pri čemu ga probada kroz vrat sa mačem .Yhwach primjećuje da Ichigo još diše i odlučuje da će ga uzeti za zarobljenika ali Ichigo uzvraća na što Yhwach primjećuje da mač nije probo Ichiga i da je zaustavljen od Blut Veine(što je moć koju posjeduju jedino Quincy) Yhwach kaže da je to bila greška, Ichigo odgovara da nije greška ako je preživio napad na što Yhwach govori da nije mislio na to već da nije trebao poslati quincya da ga zaustavi već nekog arrancarda. zbog toga što je poslao čistokrvnog quincia skrivena moć ichiga se probudila. Na što Ichigo odgovara da ne razumije o čemu govori Yhwach uzvraća sa odgovorom da Ichigo ne zna ništa o sebi kao ništa o svojoj majki. Yhwach odlučuje da nema vremena da lijepo pita ichiga da krene sa njim već da će to uraditi silom ali Haschwalth naspominje Yhwacha da nemaju više vremena čime Yhwach skonta da mu je Aizen malo poremetio svijest o vremenu dok su razgovarali. Time Yhwach odlučuje da se povuče ali Ichigo mu govori da stane i krene da napadne ga ali Haschwalth zaustavlja Ichiga i lomi mu mač. Ichigo ostaje izbezumljen dok Yhwach odlazi u sjene sa riječima “zbogom moj sine rođen u tami”.

bleach-3671401

 

Drugi dio 

~Saber

 

 

 

Advertisements