Umu vrijeme je za recenziju meni jako dragog serijala.

Prošle sezone nam je završila Fate/apocrypha (kojoj još nisam upamtio ime pa svaki put moram na google provjeriti 😀 ) i dok čekamo Fate Heaven’s feel film da pogledamo imamo Fate Extra Last Encore.

Ali nemojte misliti da je ovaj anime čisto tu da ubijete vrijeme dok čekate film. Ne ne ovaj anime je tu da postanete njegov veliki fan umu.

Kao i kod drugih Fate serijala i u ovom je radnja oko borbe sluga za prvo mjesto i najveću nagradu u historiji čovjeka. Ali za razliku od drugih serijala gdje se bore za Sveti Grail u ovom anime-u je to “Moon Cell” .

Šta je to Moon Cell ?

Moon Cell je ogromna baza digitalnih podataka koja može ostvariti sve vaše želje.

U ovom Fate Gospodare (Masters) možete zamisliti kao neke Hakere koji se bore za najjači kompjuter.

Kakav je svijet koji okružuje likove ?

Svijet u kojim se odvija radnja je potpuno digitalan napravljen od Moon Cell-a (to će mo samo reći za sada za to, pošto je tek prva epizoda. bezz spoilera 😉 )

Zašto su u digitalnom svijetu a ne našem ?

Zato što naš svijet tj. naša planeta pred uništenjem( Ne od neke komete ili tako već od prirode. Jednostavno zamislite onu scenu iz Mad max i Fist of the north star)

Što se tiče likova možemo tu vidjeti već poznate likove iz originalnog Fate kao što su Rin, Shinji , Sakura, Kirei. Bez obzira što se likovi pojavljuju u drugima serijalima priča od Fate Extra je zasebna za sebe. Tako da ne morate gledati bilo koji drugi Fate da bi skontali priču. Naravno tu imamo i nove likove našeg glavnog lika o kojem će mosaznati više kasnije i nova sluga koju će mo za sad zvati Crveni Saber . Dok sam igrao igricu Creveni Saber je bio lik koji je tu igricu upotpunio. Jako mi se sviđa njezina životna priča a također i filozofija i potraga smisla života glavnog lika(iako s nekad pitam jeli on glavni ili crveni saber 😀 )

Što tiče mog mišljena o prvoj epizodi mogu reći da sam zadovoljan. Nisam siguran da je moglo bolje jer onda bi rizikovali zbrzavanjem epizode, mislim da već i ovako malo ubrzana ali vjerujem da će nadoknaditi to u daljim epizodama. Jedna stvar koju sam uvijek cijenio kod Fate serijala je dobra priča i dobra ideologija likova i volim da fokus bude više na tome nego na borbama( Barem što se tiče Fate serijala), ali nadam se ipak nekoj dobroj animaciji borbe 🙂 .

To je sve što mogu za sada reći bez davanja spoilera.

P.S Također preporučujem da poigrate igricu Fate/Extra na kojoj je ovaj anime i baziran, ako nemate PSP i niste u prilici ga nabaviti sa lahkoćom možete naći emulator za PC ili android ili iOS

~Saber

 

Advertisements