Prelazimo na sledećih 10 naslova koji se dodaju na prošlu listu anime filmova koje morate pogledati, tako da ukoliko niste, potražite i pročitajte I deo liste.

10. Sword of the Stranger 

1356768704209Sword of the Stranger bazira se na period Sengoku. Mings, tajna organizacija iz Kine, traga za dečakom pod imenom Kotaro. U svoj toj jurnjavi dečak nailazi na bezimenog i veoma neobičnog samuraja, i on mu postaje telohranitelj. U Mings organizaciji, nalazi se jedan zapadnjački ratnik pod imenom Rarou, koji samo ima žellju da pronađe dostojnog protivnika, njegov sastanak za bezimenim samurajem biće episki susret, usred burnog vremene zbog mogućeg postojanja eliksira besmrtnosti.

9. Colorful 

maxresdefaultColorful je film kompanije Sunrise. Mrtva duša, pre nego što bude poslata u posmrtni život, dobija šansu da se na kratko vrati u život zaposedajući mladog srednjoškolca. Opsednut dečak, po imenu Kobaiashi Makoto, je nadaren slikar, ali nema prijatelja i uglavnom se drži za sebe. Nedavno je izvršio samoubistvo nakon što je video svoju simpatiju kako ulazi u hotel sa starijim čovekom, odmah nakon toga njegova majka napušta isti hotel sa svojim instruktorom plesa. Kako se nekad mrtva duša prilagođava životu svog novog tela, mora otkriti težak greh koji je počinio pre nego što je umro.

8. A Letter to Momo 

a15A Letter to Momo je film poznatog Hiroyuki Okiura. Nakon tragične smrti njenog oca, 11-godišnja Momo Miiaura i njena majka Ikuko kreću iz Tokija u porodičnu kuću na ostrvu Seto da počnu sa novim životom. Tokom prilagođavanja njenom novom životu, Momo otkriva nedovršeno pismo koje joj je uputio njen pokojni otac, zajedno sa neverovatnom trojkom Yokai duhova koji se ne odvajaju od nje.

7. The Tale of Princess Kaguya

maxresdefault (1)

The Tale of Princess Kaguya je finalni film Isao Takahatea. Radnja filma je o najstarijoj folklornoj priči u Japanu, Priča o bambusovom rezcu, u kojoj ljudi usvajaju mladu nebesku devicu rođenu iz korena bambusove biljke, i štite je kao princeza dok se bori da shvati njen identitet kako smrtnika tako i deteta neba.

6. Spriggan

spriggan_dvd_coverSpriggan je film iz 1998. direktora Hirotsugu Kawasakia. Priča govori o specijalnoj agenciji poznatoj pod nazivom ARKAM koja radi na čuvanju drevnih blaga i uređaja koji su tajno sakriveni od sveta, jer mnogi od njih imaju mistične moći (a ne razlikuju se od filmova Indiana Jonesa). Spriggani su agenti ARKAM-a, od kojih su svi sa jedinstvenim fizičkim sposobnosti koje ih čine superiornima. Kada se Nojeva arkada nađe u planinama Turske, Yu (jedan od najmađih) ide da istražuje ne samo otkrivanje tajnih podataka, već i zaustavljanje ubistava njegovih prijatelja koje ubija grupa koja je zainteresovana za samu Arku. Kada jednom stigne u Tursku, saznaje da je splitska agencija američke vlade poslala najbolje ljude za preuzimanje te lokacije. Dete general manipulisan tajnim eksperimentima kako bi postao psihički čudesan, odlučuje da sudbina sveta treba da bude u njegovim rukama. Naravno, na Yuu je da spasi svet.

5. Mind Game

mindgame_poster

Mind Game je film objavljen 2004.  Nishi je ambiciozan manga umetnik koji voli svoju simpatiju iz detinjstva Mion, ali ona razmišlja o predlogu braka od nekog drugog momka. Nishi, čini se, nije stvarno fokusiran, odlazan ili dovoljan jak, i to pokazuje prilično kada se sreće sa Mioninim novim ljubavnikom u porodičnom restoranu. Izgleda da je ovaj novi momak lep, mnogo bolji od njega. Niši priznaje ovo i priznaje poraz što bi to i bilo sigurno sve dok se ne dešava napad Yakuza i prilika da se Nishi dokaže i postigne novi izgled u svom životu.

4. Steamboy

maxresdefault (2)

Steamboy je film autora koji se proslavio prethodnim remek delom AKIRA, Katsuhiro Otomoa. Postavljen 1866. godine, pored značajne izložbe u Londonu, Steamboy je velika leteća steampunk ​​avantura usredsređena na mladog pronalazača pod imenom Rai i o moćnom predmetu koji su napravili genijalni naučnici njegovi otac i deda. Film je ispunjen složenim detaljima i ekspresivnim animacijama karaktera koji su sinonim za reputaciju Otomoa kao majstora svog zanata.

3. Interstella 5555

interstella-5555-1 Interstella 5555  predstavlja muzički video koji je vizuelna realizacija “Discoveri”, albuma Daft Punka. Priča priču o bendu četvorice vanzemaljskih muzičara koji su kidnapovani i vraćeni na Zemlju od strane zlog menadžera. Njihove jedine nade leže sa svemirskim pilotom sa njihove planete koja, nakon što je primila poziv koji je emitovan tokom otmice, pokušava da ih spasi.

2. Redline 

522115

Redline film je nažalost ne tako dobro poznatog Takeshi Koikea.  Svakih pet godina održava se uzbudljiva trka pod nazivom Redline, a najočekivanija konkurencija svemira ima samo jedno pravilo a to je da ih nema. Trkači su gurani do njihove apsolutne granice, to je smrtonosni osećaj koji vozač JP prepoznaje i previše. Pošto se upravo kvalifikovao da učestvujete u Redline-u, on je željan da se bori protiv drugih visoko kotiranih vozača, posebno prelepe zvezde i jedine ljudske osobe pored njega koja se kvalifikovala, Sonoshe McLaren.

1. Jin-Rou

jinroh1200

Jin-Roh: The Wolf Brigade napisao je Mamoru Oshii, i objavljen je 1999. Posle svedočenja o samoubilačkom bombaškom napadu na terorističku devojku, Constable Kazuki Fuse postaje prognan njenim imidžom i prisiljen je da se podvrgne prekvalifikaciji za svoju poziciju u specijalnoj jedinici Glavne policije. Međutim, za njega nepoznat, on postaje ključni igrač u sporu između glavnih i lokalnih policijskih snaga, jer se čini da se sve više bavi s sestrom same devojke koju je video kako umire.

 

-Katsu-

Advertisements