Godina izlaska: 2004
Vreme trajanja: 53 min.
Žanr: Avantura, Komedija, Psihološki, Sci Fi

Pandy i Retro bude se goli na Zemlji, bez sećanja na njihovu prošlost. Pokreću razarajuće zločine u potrazi za hranom, odećom i transportom, ali ih vlasti hvataju i šalju u zloglasni lunarni zatvor pod nazivom Dead Leaves. Ubrzo shvataju da je ovaj zatvor i  top-tajna ustanova za kloniranje, puna zlobnih stražara i deformisanih genetskim eksperimentima.  Ultra manični haos i hiper-nasilna zbrka nastaju dok organizuju prekid zatvora uz pomoć svojih kolega, mutiranih zatvorenika.

Ovaj naslov jednom rečju možemo nazvati, urnebesnim. Ako niste spremni za preveliku dozu nasilja, prljave fore, i dosta čudnih okolnosti onda preskočite ovaj film. Ono što ovaj anime na prvi pogled ima je odlična i unikatna animacija. Može se reći da likovi i priča zapravo nemaju uticaja i kada oduzmete vizuelni dodir ništa nema smisla. Kroz priču se provlači dosta likova, većinom zlobnih i bez preterane logike, takodje veza izmedju glavnih likova nije prikazana kao u već dosta puta vidjenim serijalima, nemaju zapravo neki preterano prijatan odnos kroz film.  Ovaj naslov nije ni po narativnom delu ispunjen, već predstavlja priču o mračnim vizuelnim gagovima, i stilizovanom nasilju, ali ako ste voljni to da pogledate totalno će ispuniti očekivanja.

Dead Leaves je film koji mnogi smatraju besmislenim, uvredljivim, ako ste za veliku dozu vulgarne zabave, toaletnog humora, i jeftinog uzbudjenja, pogledajte ovaj naslov.

Ocena 7/10.

dead-leaves-3

Advertisements