Nazi Loli kreće u krvavi ratyoujo-senki

Tip: TV

Izvor: Novela

Žanr: Vojska, Magija

Studio: NUT

Rejting: R-17+

Broj epizoda: 12

Trajanje epizode: 25 min.

Sinopsis:

Tany Degurechaff je mlada članica vojske, poznata po svojoj zlogslasnoj predatorskoj naravi, nemolosrdnim i neobičnim taktičkim potezima, poznata po svom nadimku “Đavo s Rajne”. Ispod njenog slatkog “loli” izgleda krije se duša japanskog biznismena koji je u trenutku svoje smrti izazvao Biće X koje ga je poslalo u alternativnu verziju svijete gdje magija postoji. Tanya ubrzo shvaća da želi da dosegne najviši, boreći se u ratu na prvom frontu. Izvšava naredbe nadređenih, koje su ponekad apsurdne, ali Tanya se uvijek uspijeva izvući koirsteći se svojim znanjem, vještinama a nekada i čistim bijesom. Da bi bila uspješna u ratu mora se moliti ali zarobljeni japanski biznismen u njoj je ateista i ne priznaje postojanje Bića X. Ali njeni perceptivni postupci  i umijeće ratovanja imaju nenmjerne posljedice: pokretanje moćne Imperijei pretvaranje je u jednu od najjačih sila u historiji čovječanstva. Tanya je prisiljena da se bori protiv čitavog svijeta.

 

youjo_senki_by_golemsuzuki-db3p3m9.png

 

Animacija:

Veoma kvalitetna animacija. Tanya je naravno najinteresantniji lik. Na njoj i nejnom poručniku Viktoriji mogu se jasno vidjeti zaobljenije crte lica te krupnije oči, kao pokušaj ubalživanja ozbiljnijeg dešavanja u animeu. Ali naravno, Tanyini izrazi lica često pokazuju njenu mračnu i nemilosrdnu stranu.

Mišljenje:

Uživala sam gledajući “nazi loli” kako se bori i preživljava. Veoma uzbudljiv anime, pun napetosti i epskih scena borbe. Naravno iako pretstavlja neku izmjenjenu verziju historije kakvu poznajemo, magija ovdje igra veliku ulogu jer razdvaja ovaj anime od tipičnih animea koji spadaju pod vojni žanr.

Ocjena:

9/10

(*Ocjena je moj lični dojam. Izražava moj lični stav a ne stav ostalih članova anime zajednice.)

thumb-1920-789561.png

  •  AKANE
Advertisements