Godina izlaska: 2011
Broj epizoda: Prva sezona (25) + Druga sezona (25)
Žanr: Slice of Life, Igra, Sport, Drama, Josei, Romansa

Ayase Chihaya je devojka koja je većinu svog detinjstva provela živeći snove svoje sestre umesto sopstvene. Njen život se menja kada dečko pod imenom Wataya Arata počne da je uči da živi sama za svoje snove. U to vreme ona otkriva strast za kartašku igru karuta. Uz Aratu i još jednu prijateljicu Mashima Taichi ona izjavljuje želju da postane svetsi prvak u ovoj igri. Ostatak priče nastavlja se u srednjoj školi, gde Chihaya juri za svojim snovima i nada se ponovnom okupljanju sa svojim prijateljima.

Najupečatljivija stvar u ovom serijalu je emocija strasti, svaki karakter je strastveno efektivan, divan i inspirativan. Kompletno gledano, vizuelno, audio kao i pisanje je odlično.  Ponekad može biti malo melodramatično, ali je obično kompetentno.

Ovaj anime je odličan primer kako bez ikakvih dubokih i mračnih filozofskih tvrdnja komuniciranje sa gledaocima i prenošenje emocija može biti veoma značajno.  Likovi su lako razumljivi i lepi, ali su takođe slojeviti i zanimljivi. Štaviše, poruka je jednostavna, a priča je direktna, sve što je u njoj upućeno je sa toliko stvarnih, sirovih emocija koje će svako biti u stanju da razume. Sa drugom sezonom koja je malo slabija ali isto tako udarna i mogu reći vredna gledanja ovaj naslov nosi celokupnu ocenu 8/10.

-Katsu-

 

1-140504161S9.jpg

 

Advertisements