Sve od otvaranja naše Facebook stranice i naše web stranice sve više saznajemo koliko anime fanova oko nas ima a da to nikad prije nismo primijetili.

Zdravo svima danas imamo nešto drugačije od ostalih tema. Naša stranica je nedavno dobila poruku od strane World of Anime Girl  za suradnju koju naravno nismo mogli odbiti. 

banner anime balkan

O čemu je stvar ove suradnje ? Čista ljubav prema anime-u 😀 . Anime Girl je predložila da jedno drugome damo po tri anime-a i da ih opišemo i kažemo naše mišljenje o njima.

Ja sam njoj dao ova tri anime-a : Boku no Hero Academia, Noragami,  No game No life.

Pa krenimo 🙂

MY HERO ACADEMIA
Šta reći za jedan od najpopularnijih anime-a danas? My Hero Academia predstavlja spoj najboljih elemenata iz Shonen žanra koji je svojom izvršnošću očarao čitavu zajednicu još u samom početku. Unikantnost je samo jedna od osobina koja odlikuje ovaj anime, a ona je po mom mišljenju ponajviše doprinijela njegovoj instantnoj popularnosti. Ono sto ja najviše volim na ovom anime-u je definitivno raznolikost moći (quirks) koje posjeduju likovi u My Hero Academia. Anime je pun akcije i uzbudljivih borbi zbog čega ga je teško ostaviti jednom kad počnete gledati. Pored toga, priča a mladom Midoriyi koji je rođen u svijetu superheroja bez ikakvih moći je dirljiva i vjerovatno jedna od najboljih koje sam srela u posljednje vrijeme. Sa završetkom druge sezone, ono što će mi najviše faliti jeste subota bez nove epizode My Hero Academia-e. Nisam sigurna koliko će manga moći zamijeniti animiranu verziju ove priče pošto je studio Bones odradio izvrsan posao kada je animacija u pitanju, ali sumnjam da ću moć dočekati treću sezonu bez da vidim šta će se dalje dešavati u svijetu našeg omiljenog heroja, Izuku Midoriye.

27441

 

NORAGAMI
I još jedna Bones produkcija. Noragami je jedan od mojih omiljenih anime-a/mangi, a ono što mu fali jeste treća sezona. Ono što vidimo u prvoj sezoni Noragamija je samo početak, odnosno uvod u jednu genijalnu priču koja je zasnovana na japanskoj mitologiji. Druga sezona mi je ponajviše ostala u pamćenju zbog sporedne priče o Bishamonten, boginji bogatstva. Nakon toga, ova uzbudljiva priča vraća svoj fokus na glavne likove Yato, Hiyori i Yukine, a nastavlja se u istoimenoj mangi. Uzbudljiva, dirljiva i puna iznenađenja, priča o bogu Yato-u je fascinirala mnoge i kao takva je ovaj anime učinila jednim od najpopularnijih u posljednjih nekoliko godina. Još jedna stvar koja čini Noragami jednim od mojih omiljenih anime-a jeste akcija te izvanredna animacija. Šta reći nego: tipično Bones.

noragami_banner_by_simolia-d7asywm

NO GAME NO LIFE
No Game No Life je jedan od anime-a koji, zbog takozvane „Madhouse kletve“ nažalost nikad nisu dobili drugu sezonu. Ja ovaj anime smatram jednim od, ako ne i najboljim, anime-om u ‘game’ žanru i to zbog nekoliko razloga. Prvo, No Game No Life je zabavan anime koji je teško ostaviti jednom kad se počne gledati. No Game No Life prati Sora i Shiro, brata i sestru koji su nakon nepoznatog poziva za igru šaha teleportirani u nepoznati svijet po imenu Disboard. Kroz zanimljive igre praćene brilijantnim taktikama i strategijama oni se bore kroz novootkriveni svijet s ciljem da ujedine sve dijelove Disboard-a, i uzmu sebi titulu boga igara. Još jedna karakteristika ovog anime-a koja je vrijedna spomena je bez sumnje i njegova zapanjujuća animacija. Pošto su meni fantazija i avantura uvijek bili omiljeni anime žanrovi, odmah sam nakon nekoliko epizoda postala veliki No Game Ni Life fan, što i dalje jesam. S velikim uzbuđenjem iščekujem i novi film: No Game No Life Zero koji će nam otkriti šta se to dešavalo u Disboard-u 6000 godina prije nego što su Sora i Shiro uopšte kročili u taj svijet. Jedina stvar koja ovoj uzbudljivoj komediji još fali jeste druga sezona, ali poznavajući Madhouse, šanse su male.

banner-no-game-no-life-02

 

Anime o kojima sam ja pisao možete naći ovdje .

Zahvaljujem Anime Girl na ovom prijedlogu za suradnju i moram reći da mi je bilo zadovoljsto pisati pogotovo jer anime o kojima sam pisao su jedni od onih koji su ostavili veliki utjecaj i danas dugo poslije nakon gledanja.

Nemoj te zaboraviti provjeriti i njezin BLOG  i anime o kojima sam ja PISAO.

~Saber

 

Advertisements