Datum izlaska :7.oktobar
Izvor : Igrica
Studio : A. C. G. T.
Žanr : Akcija, Supermoći, Magija

Priča : U godini 1945 crvena vojska je probijala u njemačku i pobila jedno selo, međutim njemački oficiri su to smatrali kao žrtvu za ritual koji su spremali. Njemačka je izgubila rat a da li je ritual uspio ili ne nikad nije saznao kao i šta se dogodilo sa oficirima. Uopšteno broj ljudi koji je znao za ritual je bio mali a prolaskom vremena se još smanjivao.
Sada u današnje vrijeme Ren Fuji leži u bolnici zbog povreda koje je dobio od prijatelja u tuči. Ren pokušaje da cijeni što mu je ostalo ali svake noći vidi ubistva, razaranja i riječi koje mu je prijatelj rekao “svako tko ostane u ovog gradu na kraju poludi”

Moja očekivanja :
Ovaj anime nije plaćen od strane studija ili sponzora, već od dobrovoljni prihoda od fanova. Originalni cilj je bio da se skupi 30 miliona ¥ a skupljeno je 96 milliona ¥. Također iz pregleda koji smo dobili može se vidjeti da je novac dobro uložen u kvalitet animacije. Takođe tako veliki odziv znači da fanovi koji su igrali igricu imaju pozitivan utisak i misle da je vrijedno animacije. Ali i ne mora da znači jer pitanje je. Ko su ti fanovi? Da li su to fanovi koji vole dobru priču ili jak fanservice.
Visina moga očekivanja je : 9/10
Sa svim tim rečeno definitivno mislim da trebam provjeriti par prvih Epizoda ovog animea.

~Saber

Advertisements