Godina izlaska: 2006
Broj epizoda: 26
Žanr: Akcija, Drama, Romansa, Sci Fi, Mecha…

Ljudska rasa je izumrla. Zbog smrtonosnog virusa, čovečanstvo je prisiljeno da se odrekne svojih tela i napravi kompjutersku kopiju podataka o svojoj psihi. Ljudi koji su uspeli da prenesu svoja sećanja žive svoje živote u simuliranim verzijama svog starog sveta i ne znaju o katastrofi koja ih je zadesila, svaki put se neko novi “budi”. Sogoru Kio, običan student srednje škole upada u to iskustvo i mora se suočiti sa stvarnim svetom koji je pod napadom misterioznih entiteta koji žele da unište ostatak sveta. Tako mora pronaći hrabrost da pilotira oružjem zvanim, Zegapain, i sačuva uspomene njegove vrste.
Sam koncept ovog naslova mogao bi se jednom rečju opisati kao genijalan.
Što se tiče animacije i muzike nije toliko očaravajuće mada može da prođe nije ni toliko loše. Kada su u pitanju likovi, vidi se pokušaj za nekim dubljim razvojom ali u tome i ne uspeva baš najbolje.
Zegapain nije zapravo mediocre serija, jer naučna fantastika otvara priču nekim stvarnim uticajima na dramu. Takođe, stavlja veoma mali naglasak na scene borbe; često istražuje odnos protagonista sa svojim prijateljima u srednjoj školi, a njegovo neverovatne nevolje u šoku pokazuju da je to “stvarno”.
Veoma zanimljiv koncept priče, sa malo više mana nego vrlina ovaj naslov ide kao preporuka zbog fantastične ideje i nosi ocenu 6/10.

~Katsu

1

Advertisements