Datum izlaska : 3.Oktobar 2017

Studio : Studio Pierrot

Izdavatelj : Funimation

Izvor : Manga

Žanr : Akcija, Komedija ,Magija, Fantazija, Shonen

Priča : Asta i Juno su napušteni zajedno kod iste crkve gdje su i odrasli i postali nerazdvojni. Kao djeca obećali su jedan drugome da će se takmičiti tko će prije od njih postati novi Vladar magioničar. Ali tokom odrastanja neke razlike su postajale sve veće,

Juno je postao genije magioničar dok Asta je primijetio da nije u mogućnosti koristiti magiju i pokušavao da to nadoknadi fizičkim treningom. Kada su napunili 15 godina došlo je vrijeme da prime svoje grimgor-e(magične knjige). Juno je dobio specijalnu knjigu sa četiri lista dok Asta nije nikakvu. Mada poslije dodjele Juno se našao u nevolji, u pokušaju Aste da ga spasi Asta dobija knjigu sa 5 listova koja je unikatna u svijetu.

Sada pošto su obadvoje primili svoje knjige njihova rivalnost se nastavlja i svako kreće svojim putem prema istom cilju.

Moja očekivanja

Pošto sam već pročitao jedan dio mange znam da ne mogu očekivati onu vrstu borbe koju volim vidjeti u animeu, animacija je uredu pošto smo već imali jednu epizodu specijal mogli smo vidjeti kakva će animacija biti. Priča mi se ne razlikuje puno od ostalih shonen tako da koliko će biti originalan ostaje da vidimo. Mada to mu se ne može uzeti za zlo jer vecina današnjih ne samo animea već i filmova fali originalnosti.

Ipak imam pozitivna očekivanja o Sveukupnom animeu iz par razloga, veliki sam fan magije tako da se nadam da će biti dobro urađenih moći,i još jedna stvar je to ipak jeste shonen anime koji su uvijek u vrhu animea. Također studio koji pravi black clover je također zadužen za Bleach i Naruta.

Ako bi dao visinu očekivanja za ovaj anime to bi bilo 6/10

I na kraju da li ću ga pogledati?

Da. Mislim da vrijedi dati mu šansu.

~Saber

Advertisements