Da li ste nekada čuli za Black Rock shooter anime. Mršava djevojka sa velikim oružjem.

3978643_p0_master1200.jpg

https://www.pixiv.net/member_illust.php?mode=medium&illust_id=3978643

Black rock Shooter anime je izašao 2012 god. ali prije anime-a bilo je nešto drugo.

 

2007 godine Ryohei Fuke poznati kao “Huke” je na svom Pixiv profilu objavio sliku mršave blijede djevojke sa crnom odjećom , velikim oružjem i plavim plamenom.

https://www.pixiv.net/member_illust.php?mode=medium&illust_id=279688

279688_p0_master1200.jpg

Ovu sliku je vidio Pjesmo pisac “ryo” i dobio ideju da napiše pjesmu o Black rock Shooter

Ryo je već bio poznat u svijetu muzike jer je bio jedan od prvih koji je iskoristio Vokaloide za svoje pjesme tačnije vokaloida pod imenom Hatsune Miku i vjerovatno jedan od najzaslužnih za popularnost koju vokaloidi imaju danas.

Nakon što je napisao pjesmu pozvao je Huke-a da naprave video spot gdje Huke će nacrtati ilustracije za video.Video je velikom brzinom dobio 2 miliona pregleda

–Video možete pogledati na ovom linku–

http://www.nicovideo.jp/watch/sm3645817


 

U 2010 u suradnji sa Orden Company napravljena je OVA (originalna animacija) na osnovu pjesme i spota koja je trajala 50 min .Otvaranje za anime je uzeta baš taj pjesma.

U 2011 god manga pod imenom Black Rock Shooter ~Innocent Soul~ je objavljena sa malim promjenama lika i u potpunosti odvojenom pričom od anime-a.

Iste godine je izdana igra za PSP pod imenom Black Rock Shooter : The game i manga na osnovu igrice.

2012 god napravljen je anime od 8 epizoda. Za ovaj anime Black rock Shooter liku je napravljeno par promjena baziranih na idejama za white rock shooter i “Insane Black Rock Shooter” također u ovom anime je jako dosta nosila svoju trademark jaknu .

Kroz godine je napravljeno još par malih igrica i specijala.

Black Rock Shooter je ostavio veliki utjecaj na fanove koji se i danas može vidjeti sa velikim brojem cosplay-a i fan art crteža.

Advertisements