Broj epizoda: 39
Godina izlaska: 2011
Žanr: Istorijski, Seinen, Samuraji..

Priča je postavljena tokom japanskog Sengoku Jidai (Era ratnih država) i centra na Furuti Sasuke, vazal velikog ratnika Oda Nobunaga i čoveka opsednut čajnom ceremonijom i materijalnim željama u potrazi za slučajnim životom. Učeći od Ode i legendarnog čajnog majstora Sen no Souekija, Furuta hoda putem Hyouge Mono.
Što se tiče priče, ima odličan pravac, ponekad deluje sporo, ali upotreba uglova kamere i dijaloga je sjajno napisana. Likovi i njihovo ponašanje je uzdignuto, animacija je jednostavna. Ali se vrlo efikasno koristi sa vrlo detaljnim dizajnom karaktera. Soundtrack je takođe odličan, ali nema puno šanse za stvarno izdvajanje zbog ograničene prirode.
U početku se može činiti da će se srednjovekovnom ratu posvetiti pažnja, a prva polovina serije ima neke vrlo zanimljive bitke. Stvarno je znatno manje akcije i još više govori u drugoj polovini. Akcija koja je tu međutim je neverovatno moderna. Ovo je serija koja stvarno evoluira i menja se tokom vremena, a zaključak sa kojim su prošli savršeno odgovara seriji.
-Katsu-21317482_518837775125770_775616873237947515_n

Advertisements